Autor Bàsquet
16 Juny 2015 a 14:00

La 1a edició del Dia de l’Entrenador de bàsquet va ser tot un èxit

La sabadellenca Susana Bosch,  guardonada en la categoria de Cistella gran Femenina

El Dia de l'Entrenador, la jornada festiva i formativa oberta a tots els entrenadors i entrenadores del Bàsquet Català // Imatge cedida per la FCBQ

El Dia de l’Entrenador, la jornada festiva i formativa oberta a tots els entrenadors i entrenadores del Bàsquet Català // Imatge cedida per la FCBQ

El Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va organitzar el passat diumenge,  14 de juny, per primera vegada, el Dia de l’Entrenador, una jornada festiva i formativa dels entrenadors i entrenadores del Bàsquet Català, que va tenir una gran rebuda. 

La jornada va tenir lloc a l’Hotel Catalònia Plaza de Barcelona i va comptar amb prop de 300 entrenadors i entrenadores del Bàsquet Català des de Pre-Mini fins a Sènior d’alt rendiment. L’acte es va convertir en un gran espai de trobada de tot el col·lectiu, on els assistents van poder gaudir d’interessants clínics de formació, taules rodones i xerrades.

La jornada va començar amb la benvinguda per part de Josep Nadal, vicepresident de l‘FCBQ, i d’en Xavier Rodríguez, Director Tècnic de l’FCBQ.

A continuació es van iniciar els diferents clínics a càrrec de Paco Redondo amb Joan Rallo, Ramon Jordana, Alfred Julbe i Ricard Casas amb Xavi Garcia que van tractar de temes com el  treball amb joves jugadors, la creativitat com a concepte col·lectiu, aspectes que ha de dominar el jugador en l’etapa júnior o co-creant l’aprenentatge de la tècnica amb el jugador.

Tot seguit, el torn va ser per a les taules rodones sobre temes com:

  • – el treball de cantera als clubs,
  • – els reptes i oportunitats del bàsquet femení,
  • – el bàsquet arreu del món,
  • – la detecció i entorn dels jugadors amb projecció
  • – claus a cuidar amb futurs talents

Les taules rodones,moderades per periodistes esportius especialitzats en bàsquet com Àlex Gozalbo, Julián Felipo, Oscar Merino, J.A. Casanova o Fernando Gordo, van comptar amb ponents, entre d’altres, com Jordi Martí, Aleix Duran,Miguel Lopez Abril, Pere Romero, Pere Capdevila, Antonio Maceiras,Oriol Humet, Trifón Poch, Lluís Pino, Oriol Valls, Jesús Ramírez, Salva Camps, Bernat Elias, Josep Bordas, Agustí Julbe, Jaume Comas, Rafa Vecina, Jose Raventós, Pere Pardina, Ivan Torinos, Jordi Vizcaíno,Josep Ma Breva o Tito Sobrín.

La jornada matinal es va tancar amb un dinar, moment de retrobament de molts entrenadors on tothom va parlar i interactuar i on la Federació, amb el seu president,  Joan Fa, al capdavant, va aprofitar per retre homenatge a Josep Manuel Basañez pel seu paper fonamental per aconseguir la modificació de la Llei dels Professionals de l’Esport.

Després de dinar, es va fer una gran foto de família de tots els participants en aquesta primer edició d’un Dia de l’Entrenador que va continuar a la tarda amb una xerrada de Xesco Espar sobre lideratge i direcció.

En acabar, els assistents van poder veure en directe el 5è partit de semifinals de la Lliga Endesa entre el FC Barcelona i Unicaja, però analitzat i comentat per un cartell d’entrenadors ACB com Jaume Ponsarnau, Salva Maldonado, Aíto García Reneses, Joan Peñarroya, Pedro Martínez o Andreu Casadevall, en una taula rodona de luxe moderada pel periodista Xavi Ballesteros.

A la mitja part del partit, Joan Cortés, responsable de formació del Comitè Tècnic, va presentar el nou software per entrenadors, una eina molt útil que permet, entre d’altres, gestionar l’equip, dissenyar exercicis i entrenaments, grafiar sistemes de joc i exercicis en una pissarra virtual animada. Els entrenadors el tindran a l’abast en breu.

La jornada va finalitzar amb una gala on es van premiar a entrenadors i entrenadores en diferents categories proposades després d’unes votacions realitzades durant les darreres setmanes i en les que es van rebre els vots online de més de 1.500 entrenadors.  L’acte va comptar amb l’assistència del Xavier Valls, President del Comitè Tècnic de l‘FCBQ, i de Josefina Pèlachs, sabadellenca i directiva de la Federació.

Susana Bosch va rebre el trofeu Cistella Gran Femenina de las mans de Josefina Pelachs // Imatge cedida per la FCBQ

Susana Bosch va rebre el trofeu Cistella Gran Femenina de las mans de Josefina Pelachs // Imatge cedida per la FCBQ

Per part sabadellenca hi havia 3 nominats:

  •  – JOAQUIM GÒMEZ per Copa Catalunya, el club on està dirigint: CN SABADELL
  • – GLÒRIA ESTOPÀ per Cadet Preferent Femení,  el club on està dirigint: FEMENÍ SANT ADRIÀ
  • – SUSANA BOSCH per Cistella Gran Femenina (de infantil fins a sots21),  els clubs on esta dirigint: CB TORELLÓ i 100×100 BÀSQUET OLOST

La guardonada en la categoria de Cistella gran Femenina va ser Susana Bosch, que va rebre el trofeu de mans de Josefina Pelachs, una altra sabadellenca, que forma part de la junta directiva de la Federació Catalana. Per la seva part, Joaquim Gòmez i Glòria Estopà  van quedar com a finalistes.

Switch to mobile version