Autor Política
28 Juny 2015 a 15:00

Joan García vol que sigui un regidor de Ciutadans qui redacti l’acord de corrupció i transparència

Així ho ha demanat a Juli Fernàndez i a Maties Serracant

Joan Garcia // Imatge cedida per Ciutadans

Joan Garcia // Imatge cedida per Ciutadans

El portaveu municipal de Ciutadans a Sabadell, Joan García, ha demanat a l’alcalde, Juli Fernàndez, i al líder de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, que sigui un regidor de Ciutadans qui coordini la taula que s’encarrega de la redacció de l’acord.

Joan García creu que seria: “Una mostra de bona salut democràtica que sigui l’oposició qui s’encarregui de ser el garant de l’acord i de vetllar pel seu compliment”. Ciutadans defensa que en el primer ple ordinari es fixin les bases per la formació contra la corrupció i a favor de la transparència. García destaca: “És bàsic que la nova legislatura municipal arranqui amb el compromís de tots els partits de que es començaran a definir les noves regles del joc i el nou marc de convivència entre els diferents partits i les diferents ideologies que eviten els errors del passat”.

Tot i que Ciutadans pretén que el contingut del pacte contra la corrupció i a favor de la transparència es redacti entre totes les formacions presents en el consistori h elaborat un conjunt de propostes que podrien servir com a punt de partida. Entre elles, separació immediata de qualsevol càrrec públic o de partit impulsat per corrupció política, a partir de qualsevol càrrec públic o de partir a tot representant que hagi falsejat el seu currículum, declaració pública de patrimoni de tots els càrrecs públics.

A més, establir mesures per limitar la despesa electoral en l’àmbit municipal, els partits locals es comprometran a publicar a les seves pàgines web els seus reglaments, estatuts, comptes, ingressos i despeses electorals, s’exigirà a tots els partits la creació d’un òrgan intern anticorrupció amb funcions preventives i de control.

També la reducció dels càrrecs de confiança en el govern municipal de Sabadell, establir mesures i eines que facilitin el fàcil accés públic a la informació pressupostaria i transparència en les taules de contractació pública.

 

 

Switch to mobile version