Autor Societat
27 Juny 2015 a 12:00

Gairebé un 97% dels estudiants supera les PAU

Més de 500 estudiants han aconseguit una nota igual o superior a 9

Estudiants // Imatge del web iec.cat

Estudiants // Imatge del web iec.cat

Els dies 9, 10 i 11 de juny un total de 30.788 estudiants es van presentar a les proves d’accés a la universitat (PAU). D’aquests, 26.548 es van examinar de la fase general i 4.240 només de la fase específica. Un total de 25.744 estudiants, el 96,97% dels 26.548 que es van presentar de batxillerat, podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana global de les PAU ha sigut enguany de 6,699.

La nota mitjana de l’expedient de batxillerat d’aquests estudiants ha estat de 7,28, i la nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,047, la més alta dels últims 5 anys. Dels 4.240 estudiants que només es van examinar de la fase específica, 1.475 procedien de batxillerat i 2.765 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d’aquests alumnes de la fase específica aprovats va ser del 86,03% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 64,05% en el cas d’alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS). Dels 1.148 estudiants, procedents majoritàriament de CFGS, que es van presentar a les PAP per accedir als graus d’Educació infantil i primària, el 51,83% han sigut aptes.

Enguany la nota més alta ha sigut un 9,85 i l’ha obtinguda un alumne de la demarcació de Barcelona, concretament de la ciutat de Barcelona. Pel que fa a la resta de demarcacions, les notes més alta de Girona i de Tarragona correspon a un 9,7, obtingudes per un alumne de Girona i una alumna d’Amposta, respectivament. La de Lleida és un 9,55, obtinguda per una alumna de Balaguer.

Respecte a les distincions, hi ha hagut 543 estudiants, 315 noies i 228 nois, que han obtingut una nota igual o superior a 9. Aquesta és una xifra rècord en la història de les PAU. Els joves rebran les distincions que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb millor nota en l’acte de lliurament que tindrà lloc el proper 27 de juliol a Barcelona.

Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, va constatar que els resultats globals assolits marquen uns màxims històrics positius i va declarar que “les PAU segueixen sent un bon instrument per ordenar l’accés universitari segons criteris estrictament acadèmics i permeten acabar obtenint resultats globals satisfactoris en els quals la preparació prèvia reflectida en la nota final de Batxillerat és també molt important. Per això, és difícil que Catalunya renunciï a un sistema d’accés basat en el mèrit, la capacitat i, sobretot, la igualtat d’oportunitats”.

Switch to mobile version