Autor Societat
9 Juny 2015 a 16:00

Els Mossos d’Esquadra obren per primer cop les portes del seu Complex Central

Una jornada oberta a la ciutadania

Al llarg de la jornada de portes obertes es podran realitzar diverses activitats i visites guiades al Complex Central dels Mossos d’Esquadra

Al llarg de la jornada de portes obertes es podran realitzar diverses activitats i visites guiades al Complex Central dels Mossos d’Esquadra // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

El proper dissabte 20 de juny, el Complex Central de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ubicat a Sabadell, obrirà per primer cop les seves portes a la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer les seves modernes instal·lacions i les diferents unitats especialitzades que hi treballen.

La jornada de portes obertes serà de 10 a 14, franja durant la qual els assistents podran visitar les diferents instal·lacions del complex, assistir a les exhibicions de les unitats que s’hi ubiquen, veure de prop el material i els vehicles policials o participar en tallers i jocs infantils, entre altres activitats.

Si bé l’entrada és lliure i gratuïta, és necessària una inscripció prèvia ja que la visita té places limitades. Per inscriure’s cal empenar abans de demà 10 de juny, el formulari que es troba a la pàgina web del cos.

Al llarg de tota la jornada s’organitzaran diverses activitats relacionades amb la feina policial, com ara exhibicions de vehicles policials i drons, visita de l’escenari d’un crim, simulació de desactivació d’explosius, un taller per reconèixer els bitllets falsos, recorreguts amb vehicles policials i una recreació històrica dels mossos del segle XIX, a més de jocs infantils i tallers. Durant el matí del dissabte 20 de juny també serà possible realitzar visites guiades en algunes de les dependències del Complex, com ara la galeria de tir, la sala central de comandament i la divisió de policia científica.

El Complex Central va ser inaugurat l’any 2009 i des de llavors és el centre neuràlgic del cos de Mossos d’Esquadra subministrant a tot Catalunya els equips policials més especialitzats. El Complex està ubicat a la N-150 entre Sabadell i Terrassa, al Vallès Occidental, en unes modernes instal·lacions que ocupen més de 43.000 metres quadrats de terreny amb més de 84.000 metres quadrats construïts en cinc edificis.

En aquest espai hi treballen els especialistes d’unitats com la Divisió de Policia Científica, l’Àrea de Grup Especial d’Intervenció (GEI), l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius TEDAX-NBQ, les unitats Canina, Subaquàtica i Subsòl, la Comissaria General de Trànsit, l’Àrea d’Escortes o la Divisió d’Investigació Criminal, entre altres.

Switch to mobile version