Autor Cinema, teatre i televisió
2 Juny 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: El increíble Hulk

Més que un humà però menys que un superheroi

El increíble Hulk

El increíble Hulk

FANTÀSTIC. EE.UU. Estrena: 2008. Dirigida per: Louis Leterrier. Repartiment: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt. Duració: 114 min

Actualment, hi ha una gran fal·lera pels films de superherois i, la indústria que s’emporta el premi és Marvel. En els últims anys la productora s’ha centrat plenament en els films que envolten als quatre venjadors: Thor, Iron Man, Capitan America i Hulk. Cadascú dels superherois està tenint un seguit de films que expliquen, en detall, la seva història, a excepció d’un: Hulk. Possiblement el venjador més oblidat de la saga i l’únic que ha tingut diferents intèrprets. El incríble Hulk és la carta de presentació d’un dels superherois més trencadors de la indústria Marvel. Bruce Banner és un científic que en la cerca del soldat perfecte acaba sobreexposat a rajos gamma els quals el transformen en Hulk.

Encara que és el film més fluix de la indústria marveliana disposa d’un avantatge, el fet que els orígens són explicats al llarg del film i no ocupen minuts en pantalla el que dota al llargmetratge de més ritme i dinamisme ja que permet començar en plena acció.

A falta d’un guió ben elaborat Marvel va optar per contractar actors de primera però la jugada no va sortir bé a causa que tots manquen de sentiments. L’únic que sobre surt és Edward Norton el qual renova la imatge de Banner que Eric Bana va donar a Hulk (Ang Lee, 2003). Però les actuacions no superen la poca versemblança que Hulk transmet. L’heroi verd sembla un element mal col·locat i poc integrat amb l’escena que l’envolta. Per tant, podem denominar que la realització dels efectes és poc creïble.

Malgrat tot els elements negatius que té, el film continua sent digne d’entretenir i divertir a l’espectador que simplement desitgi gaudir d’una estona agradable amb una molt bona actuació de Norton.

Tot i ser el film més desapercebut de la saga és el que va assentar les bases dels venjadors ja que a l’escena final Tony Stark (interpretat per Robert Downey Jr.) apareix per explicar una nova iniciativa que s’està portant a terme: “Los Vengadores”. Tot i així, cal recordar que Hulk no té les característiques típiques dels superherois de Marvel els quals només miren pel benestar del seu entorn i busquen la pau i la tranquil·litat del planeta. Ell és “La Massa” que es guia per les ganes de bufetejar i trencar coses. En resum, es podria dir que Hulk és la ovella “verda” dels vengadors.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version