Autor Cinema, teatre i televisió
16 Juny 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Así nos va

Mai és tard per enamorar-se

Así nos va

Así nos va

COMEDIA. EEUU. Estrenada: 2014. Dirigida per: Rob Reiner. Repartiment: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins. Duració: 93 min

Un estirat, literalment, Michael Douglas i una elegant Diane Keaton són els protagonistes de la nova comèdia romàntica de Rob Reiner (Dicen por ahí…, Cuando Harry encontró a Sally ): Así nos va. El film, com molts altres dels estrenats en els últims anys, exposa que l’amor no té una edat i que mai es tard per enamorar-se, però , aquesta vegada amb certes subtrames, com la de la neta de l’avi rondinaire, que emfatitzen l’empatia vers el personatge de Michael Douglas, Oren Little.

Tot i tenir una premissa molt usada des de temps immemorables, Reiner gestiona un film ple de tòpics amagats rere actes que semblen innecessaris, Oren Little només és capaç de deixar el seu passat enrere i s’atreveix a viure una nova vida amorosa al costat de Leah (personatge interpretat per Diane Keaton) quan, finalment, ven la casa on hi guarda tots els records de la seva dona. Una acció senzilla que pel personatge representa una alliberació personal i un pas endavant en la seva vida.

Así nos va presenta una estructura de comèdia romàntica més que vista on a cada frase o acció l’espectador pot anticipar-se i predir el que succeirà moments després. De bon principi s’entreveu que l’avi rondinaire acabarà sent una persona amable i amigable amb tothom. Però la fabulosa facultat que té Reiner, en aquest film, és saber executar cada escena de forma tant previsible que dóna un gir de 180º i es transforma en una escena coneguda però en un ambient acollidor que permet la proximitat amb els actors i l’espectador.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version