Autor Economia
8 Juny 2015 a 14:00

AFS Flexible Duct inverteix 5 milions i crea 30 llocs de treball en la nova seu a Polinyà

L’empresa turca hi ubica la seva planta de fabricació i distribució

La seu central d'AFS a la capital de Turquia, Ankara // Imatge del web d'AFS

La seu central d’AFS a la capital de Turquia, Ankara // Imatge del web d’AFS

L’empresa turca de fabricació de productes i equips per a calefacció i aire condicionat AFS Flexible Duct invertirà 5 milions d’euros i crearà 30 llocs de treball en la nova seu europea de producció i distribució que ha instal·lat a Polinyà. La planta del Vallès Occidental és la primera que la companyia turca obre fora del seu país i preveu tenir-la a ple rendiment a principis del 2016.

Ho va anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en una entrevista aquest diumenge a RAC1.  AFS Flexible Duct ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat per a l’obertura de la nova seu a Polinyà. 

AFS és un dels majors fabricants mundials de productes per a sistemes de refrigeració, calefacció i aire condicionat per a supermercats, hospitals, centres logístics, museus, hotels o aeroports.

L’empresa turca compta actualment amb més de 300 treballadors en les plantes que té a Ankara i Istanbul des de les quals exporta el 80% de la seva producció a més de 70 països d’arreu del món.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va assegurar que: “Anem a fer possible que a Catalunya s’instal·lin noves empreses i a veure com les inversions estrangeres i el turisme afavoreixen l’economia catalana”.

Puig acompanyava avui una missió institucional i empresarial a Turquia amb l’objectiu de captar inversions estrangeres i enfortir les relacions comercials amb Catalunya. Un dels objectius de la missió és també “treballar perquè les empreses catalanes puguin vendre els seus productes” a l’exterior, va anunciar el conseller.

AFS s’ha instal·lat en una nau de 12.000m2 a la qual actualment està transportant la maquinària i preveu posar-la en marxa a finals d’aquest any, amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de l’ACCIÓ, l’agència de la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Inicialment subministrarà els seus productes a Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol, a Portugal i a França. En una segona fase proveirà també el Regne Unit, i a finals del 2016 arribarà a tots els països d’Europa i al nord d’Àfrica.

Posteriorment, AFS no descarta noves inversions a Catalunya per tal de fer arribar els seus productes al continent americà des de la planta de Polinyà. “Catalunya té una posició estratègica molt interessant i ens permet ser plataforma per a moltes empreses per acabar de construir i distribuir a tot el món”, va afirmar ahir el conseller Puig, que  preveu que aquesta missió a Turquia tindrà bons resultats i ens “permetrà continuar projectant Catalunya al món, obrir la nostra economia i millorar les exportacions i la inversió estrangera

Switch to mobile version