Autor Política
29 Maig 2015 a 11:30

Unitat Pel Canvi vol arribar a acords per gobernar a Sabadell

Joan Berlanga: “Volem tancar l’etapa Bustos”

Ramon Vidal, Eduard Navarro, Joan Berlanga i Elena Hinojo, són els quatre regidors d’Unitat pel Canvi // Imatge cedida per Unitat pel Canvi a Sabadell

Ramon Vidal, Eduard Navarro, Joan Berlanga i Elena Hinojo, són els quatre regidors d’Unitat pel Canvi // Imatge cedida per Unitat pel Canvi a Sabadell

Unitat Pel Canvi a Sabadell va ser la segona força més votada als darrers comicis del passat diumenge.  El partit de coalició ha comunicat que vol arribar a acords amb les forces “a l’esquerra” del PSC, “per tancar l’etapa Bustos i el continuisme que significa Josep Ayuso”, fent referència a l’alcaldable pels Socialistes.

Després de fer una aposta valenta per la confluència, a tres mesos de les eleccions, estem molt satisfetes i satisfets d’obtenir més de 12.600 vots amb una àmplia representació a tots els barris de la ciutat i quedar com a segona força política amb 4 regidors”. Amb aquesta consideració, l’alcaldable d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Joan Berlanga, va començar dimecres  la roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions municipals i els possibles pactes que se’n poden derivar.

També celebrem l’augment de vots de les forces d’esquerres i la disminució de vots dels partits esquitxats de corrupció i retallades”, va continuar dient Berlanga, per qui, com al final de la dictadura l’any 1979 amb el procés de restauració democràtica, “comencem una etapa històrica”. Per això, va assegurar, l’objectiu d’Unitat pel Canvi a Sabadell serà el de treballar per assolir tres grans objectius: “fer net, afrontar l’emergència social i repensar la ciutat de la mà de la ciutadania”.

Possibles pactes per formar govern

Unitat pel Canvi a Sabadell és una candidatura ciutadana assembleària i la decisió final respecte a la política d’acords tant a l’alcaldia com a la possible configuració de govern es decidiran en una assemblea el proper 6 de juny.

Sobre la possibilitat de formar govern amb d’altres forces, Unitat pel Canvi a Sabadell troba coincidències programàtiques amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la Crida i Guanyem Sabadell. No així amb Convergència i Unió (CiU), pel seu paper a favor de les retallades i l’austericidi, “amb CiU ens hi sentim políticament molt lluny. No tindria sentit anar a una manifestació en defensa del Parc Taulí i formar part d’un govern amb qui ha impulsat les retallades en la Sanitat Pública”. En qualsevol cas, “l’important ara és arribar a acords sobre els eixos del programa i no tant sobre la persona que ostenti l’alcaldia o les responsabilitats de govern”.

En aquest sentit, Berlanga va anunciar que “després de diversos contactes telefònics, començarem una roda de reunions dels diferents partits esmentats per estudiar un possible acord”.

Joan Berlanga assegura que “cal posar el comptador a zero” pel que fa a les discrepàncies entre candidatures d’esquerres, per “tancar l’etapa Bustos i el continuisme que significa Josep Ayuso. Esperem que el 13 de juny Sabadell torni a tenir un govern de referència del municipalisme d’esquerres i que generi il·lusió ciutadana, perquè sense la implicació de la ciutadania no hi haurà canvi”.

Switch to mobile version