Autor Societat
21 Maig 2015 a 17:00

L’Associació d’Empresaris de la Zona Hermètica i la FECASARM es personen en el Cas Mercuri

Els empresaris volen que s’aclareixi el cas

Zona hermètica, polígon industrial de Sabadell // Imarge de Commons wikimedia

Zona hermètica, polígon industrial de Sabadell // Imarge de Commons wikimedia

L’Associació d’Empresaris d’Oci Nocturn de la Zona Hermètica de Sabadell i la FECASARM s’han personat, a través del secretari general i cap dels serveis jurídics de la FECASARM, Joaquim Boadas, s’han personat com acusació particular en el procediment judicial conegut com a Cas Mercuri. Tota vegada que ambdues organitzacions empresarials creuen que els seus empresaris membres han estat víctimes i perjudicats per una operació urbanística que podria tenir la seva raó de ser en un presumpte delicte de tràfic d’influències i prevaricació.

Fa dies que ambdues organitzacions empresarials en representació dels seus empresaris membres estaven estudiant comparèixer a la causa, sobretot, desprès de conèixer que a la causa instruïda pel jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell existeixen múltiples gravacions telefòniques i proves que posen de manifest l’enorme interès de l’exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, per promoure i incentivar la instal·lació d’empreses i la construcció de naus al Polígon de Sant Pau de Riu Sec amb l’objectiu d’afavorir el seu oncle i president del Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca, Melquíades Garrido. Per això, han decidit personar-se a la causa i poder demanar la pràctica de totes aquelles proves que puguin demostrar demostrar l’existència d’una relació entre l’aprovació de l’instrument urbanístic que els obliga al trasllat i la construcció de naus a la nova zona de Sant Pau de Riu Sec on, segons el propi jutge instructor, el Sr. Melquíades Garrido tenia interessos en l’àmbit de la construcció.

Tot això es produeix de manera coetània en el temps i per això els empresaris membres volen que s’aclareixi fins les darreres conseqüències si han estat víctimes d’una il·legalitat més de les investigades en aquest complex cas ja que la justificació que obra a la memòria del Pla Especial referent a que tot obeeix a una operació per afavorir  el descans dels veïns no resulta creïble després de tot el què s’ha vist en aquesta causa. El jutge instructor del cas dóna per acreditat de manera indiciaria en base a les gravacions obtingudes que Manuel Bustos tenia especial interès en que la marca VW-Audi i d’altres empreses s’instal·lessin al polígon de Sant Pau de Riu Sec perquè estava previst que aquestes obres les fes el seu oncle el Sr. Garrido.

Des de FECASARM i des de l’Associació d’Empresaris de la Zona Hermètica confien en que la jutgessa que instrueix el cas accepti les dues organitzacions empresarials com a part en el procediment i poder procedir a estudiar a fons el contingut de la causa i sol·licitar la pràctica de proves tendents a acreditar el que denuncien.

Switch to mobile version