Autor Societat
30 Maig 2015 a 18:00

La Generalitat impulsa noves accions de la Garantia Juvenil

Es vol beneficiar a 33.000 joves aturats durant aquest any

El Conseller Felip Puig // Imatge extreta del web Matadepera.cat

El Conseller Felip Puig // Imatge extreta del web Matadepera.cat

El Govern de la Generalitat ha aprovat el programa d’ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020, i el pla d’actuació elaborat pel Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), per aquest any. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, va afirmar que la lluita contra l’atur juvenil és una prioritat del Govern i una batalla que s’està guanyant però que requereix de recursos ingents i d’un gran esforç de col·laboració entre Govern, agents socials i ajuntaments”.

La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Comissió Europea per fer front a les taxes d’atur entre el col·lectiu juvenil i està dotat amb uns 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats de la Unió, dels que Catalunya en disposa 241 entre fons propis i provinents del Fons Social Europeu. Els programes, dissenyats pel SOC, van dirigits a totes les persones joves entre els 16 i 24 anys, (fins a 30 anys en el cas de persones amb grau de discapacitat de més del 33%), que no treballen ni estudien o segueixen una formació.

Fins ara, prop de 8.300 joves catalans de 16 a 24 anys, s’hi han inscrit fins ara a la GJ dels que gairebé 5.000 ja han rebut serveis de formació o ocupació. En concret, els joves que fins ara han rebut serveis de la Garantia Juvenil estan participant en el programa “Joves per l’Ocupació”; rebent formació professional certificada, o han accedit a una o més ofertes de feina per part del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Amb el nou acord del Govern, els joves de fins a 30 anys podran accedir a la Garantia Juvenil quan el Govern de l’Estat executi el canvi normatiu que els permeti la seva inclusió en el programa. La implementació dels programes de la Garantia Juvenil suposa un pas endavant en les polítiques d’ocupació adreçades a les persones joves perquè la Generalitat, a més d’oferir-los una formació adequada a les oportunitats del mercat de treball, els acosta una primera experiència laboral.

Els programes inclosos en el Pla d’actuació de la Garantia Juvenil de 2015 podran beneficiar uns 33.000 joves i comptaran amb un pressupost de 80 milions d’euros. El Pla es divideix en tres grups en funció dels objectius: activar les persones joves no ocupades ni integrades en els sistemes d’educació o formació, reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals d’aquest col·lectiu, i incrementar l’emprenedoria dels joves en els sistemes d’educació o formació com a via d’accés al mercat laboral.

Switch to mobile version