Autor Ensenyament
15 Maig 2015 a 18:00

La Generalitat convoca el procès d’avaluació i acreditació de competències professionals

S’ofereixen 2.250 places i es creen set àmbits nous

Formació professional // Imatge del web wikimedia

Formació professional // Imatge del web wikimedia

Els departaments d’Ensenyament i Empresa i Ocupació han convocat de forma conjunta el procediment  d’avaluació i acreditació de competències professionals que aquest any presenta una oferta de 2.250 places en dotze àmbits diferents, set dels quals són nous: fittnes aquàtic, guia en el medi natural, socorrisme, instal·lacions elèctriques, gas i igualtat. L’objectiu és que persones amb experiència laboral i/o formació relacionada amb els àmbits proposats puguin acreditar-la de manera oficial.

El procediment que es durà a terme a 31 centres d’arreu de Catalunya permetrà obtenir una certificació que acreditarà que la persona és competent per desenvolupar una professió concreta. Aquesta certificació serà acumulable que possibilitar l’obtenció d’un certificat de professionalitat, d’un títol de formació professional o d’ambdós. La intenció es estimular als participants perquè prossegueixin amb la seva formació i, al mateix temps, atorga major ocupabilitat i major seguretat en la conservació del lloc de treball.

Les 2.250 places per realitzar les acreditacions es distribuiran en dotze àmbits diferents: dependència (950 places), igualtat de gènere (50), instrucció de gossos d’assistència (10), biocides (140 places), trasllat sanitari (300), gas (70), instal·lacions elèctriques (70), socorrisme (340), fitnes aquàtic (100), condicionament físic (120), ioga (50) i guia en el medi natural (50).

La preinscripció es podrà realitzar telemàticament del 27 de maig al 10 de juny. Per inscriure’s convé disposar de la informació continguda a l’Informe de Vida Laboral. Serà necessari emplenar telemàticament la sol·licitud a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) a la web de la Generalitat (http://www.gencat.cat) i lliurar la documentació justificativa dels requisits i mèrits al·legats del 27 de maig al 12 de juny. Es preveu que el llistat definitiu d’admesos es publiqui entre els setembre i octubre.

El procediment consta de tres etapes que suposaran cinc sessions presencials per persona. Durant l’etapa d’assessorament, s’assessora els candidats per identificar les unitats de competència relacionades amb el seu historial. En la d’avaluació es comprovarà la competència professional del candidat. I en la última, d’acreditació, es farà la certificació oficial de la unitat de competència avaluada positivament.

Trobareu tota la informació sobre la convocatòria a l’adreça webhttp://acreditat.gencat.cat/. 

Switch to mobile version