Autor Societat
16 Maig 2015 a 11:30

La Creu Roja Sabadell inicia la seva activitat en el punt de suport per a famílies de Badia

L’espai serà gestionat per un equip tècnic de voluntariat

Local  punt de suport per a famílies de Badia del Vallès de la Creu Roja // Imatge cedida per l'Ajuntament de Badia del Vallès

Local punt de suport per a famílies de Badia del Vallès de la Creu Roja // Imatge cedida per l’Ajuntament de Badia del Vallès

La Creu Roja ha iniciat la seva activitat en el punt de suport per a famílies de Badia del Vallès. L’obertura d’aquest nou punt de presència permetrà apropar la Creu Roja a la ciutadania del municipi i reforçar l’atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat. L’espai serà gestionat per un equip de voluntariat i tècnic coordinat des de Creu Roja de Sabadell.

L’assemblea local de la Creu Roja a Sabadell va subscriure un conveni amb l’Ajuntament de Badia passat dia 28 d’abril, un acord pel qual el consistori cedeix el local situat a l’Avinguda de la Mediterrània núm. 5 a l’entintat per crear el  Punt de Suport per a les famílies de Badia del Vallès.

Les activitats del nou punt de presència se centraran inicialment en el seguiment i acompanyament de les famílies, el desenvolupament del projecte d’Intervenció Humanitària: Famílies amb inseguretat alimentària severa i la distribució de kits de suport social, beques de menjador de primària i secundària i targetes prepagament de suport a l’alimentació familiar.

També es duran a terme accions per combatre la pobresa energètica i activitats per a la gent gran emmarcades dins el projecte de Vellesa Activa.

La Creu Roja de Sabadell, gràcies al suport de l’Ajuntament, ja havia iniciat l’any 2010 la distribució de Kits de Suport Social, uns lots adreçats a famílies en situació de dificultat econòmica. Més enllà del conveni per a la cobertura d’aquests kits, en els darrers anys, Creu Roja ha anat ampliant la seva intervenció i col·laboració amb l’Ajuntament de Badia del Vallès i manté altres línies de suport a famílies del municipi, entre les quals cal destacar:

– A nivell assistencial, entrega de targetes mensuals per comprar aliments i roba per a infants i adolescents, ajuts de menjador escolar, ajuts econòmics per evitar talls de subministraments o lots d’aliments per a la gent gran (a domicili).

– Activitats d’acompanyament, suport i promoció de la gent gran.

– Tallers duts a terme al municipi per afrontar la situació de crisi econòmica (eficiència energètica, cuina econòmica…).

– Participació en el Consell Municipal de Serveis Socials de Badia del Vallès (del qual és membre des de l’any 2012) i en totes les seves comissions de treball.

Switch to mobile version