Autor Política
12 Maig 2015 a 10:00

Juli Fernández exposa les prioritats pel Nou Sabadell a l’acte central de campanya d’ERC

Junqueras: “és millor fer alcalde una persona que està neta”

Juli Fernández i Oriol Junqueras a l’acte central de campanya d’ERC Sabadell // Imatge cedida per ERC Sabadell

Juli Fernández i Oriol Junqueras a l’acte central de campanya d’ERC Sabadell // Imatge cedida per ERC Sabadell

Ahir al vespre, Oriol Junqueras va assistir a l’acte central de campanya d’ERC de Sabadell, que es va celebrar al Teatre Principal. També hi van assistir Juli Fernández, candidat republicà a l’alcaldia de Sabadell, i Toni Comín, director de Catalunya, Socialisme i Llibertat, a més de la resta de membres de la llista. Prop de 600 persones van poder escoltar algunes de les principals propostes d’ERC per a la ciutat.

Juli Fernàndez, candidat d’ERC a l’alcaldia de Sabadell, ha defensat que “estem disposats a liderar que les coses passin a la ciutat i que les prioritats del govern siguin les necessitats de la gent. L’ajuntament ha de facilitar i catalitzar totes les oportunitats que té Sabadell, i la responsabilitat”.

Volem que els sabadellencs puguem tornar a anar pel món dient orgullosos que som de Sabadell. La responsabilitat d’un alcalde és que la ciutat estigui per sobre de tot, també dels interessos personals”, ha exposat Fernàndez. “Nosaltres, com a alcalde i regidors del Nou Sabadell, tenim les mateixes necessitats que vosaltres, i per això l’ocupació i l’educació seran les dues prioritats que mouran el Nou Sabadell”, ha afegit l’alcaldable republicà. I ha finalitzat: “Som una llista on tots i totes estem inequívocament compromesos amb el nou País. El 24-M omplim les urnes i guanyem el nou Sabadell”.

Oriol Junqueras: “ERC està completament neta en els 84 anys d’història”

Oriol Junqueras, president d’ERC, ha culminat l’acte posant èmfasi en la necessitat urgent d’eliminar la corrupció als municipis i al país: “La corrupció devora la confiança dels ciutadans i també la confiança econòmica, perquè és evident que algú que vol fer inversions preferirà fer-ho en un lloc on no hi ha corrupció”.

 “Si la corrupció no la netejaran els corruptes, i és urgent fer-ho, és millor fer alcalde una persona que està neta. I ERC està completament neta en els 84 anys d’història, i això no ho pot dir tothom. Això hauria d’infondre confiança de que estem capacitats per a fer-ho”, ha afegit Junqueras.

El president d’ERC creu que per sobre de posicions ideològiques hi ha la voluntat dels alcaldables del millor per als seus ciutadans: “Moltes vegades ens oblidem que el més important de tot és ser bones persones. Només sobre això podrem construir un país en el que pagui la pena viure-hi”. I ha afegit: “Qui més voluntat té de construir consensos i canviar les coses és sens dubte la gent d’ERC i, a Sabadell, en Juli Fernàndez. A les vostres mans està canviar el futur de la vostra ciutat”.

Les propostes d’ERC per la ciutat

Ester Raventós, número 5 a la llista d’ERC Sabadell, va explicar que volen crear un consell de formació local, “que aglutini sectors de la ciutat de manera que puguem adequar els plans de formació a les necessitats de les empreses de Sabadell”.

Gabriel Fernàndez, número 4 i gerent de l’ONG Stop Sida, va destacar la necessitat de reduir les desigualtats a Sabadell: “Volem una ciutat on hi càpiguen totes les diferències però cap desigualtat. Us demanem que confieu en nosaltres per fer possible el canvi a la ciutat”.

Xavier Guerrero, número 3 de la candidatura republicana, va exposar la necessitat de fer partícips els ciutadans en la creació i seguiment dels pressupostos: “En el Nou Sabadell hem de decidir entre tots els pressupostos, fer-ne un seguiment, avaluar-ne els resultats i demanar responsabilitats. Volem que la gent se sentin co-partíceps i co-responsables de la gestió municipal. Així serà molt difícil que es repeteixin els casos de corrupció que tant de mal han fet a la ciutat”.

Montserrat Chacon va destacar la transcendència de les eleccions municipals: “el 24 de maig hem de votar en clau de ciutat però també en clau de país amb l’objectiu de tenir el major número d’ajuntaments sobiranistes. Us demanem que ens doneu la oportunitat de començar a construir la república catalana des de l’ajuntament”.

Toni Comín, impulsor de l’associació Catalunya, Socialisme i Llibertat, va explicat els motius que l’han portat a abraçar l’independentisme: “Els espanyols van aconseguir que la llibertat només tingui un camí: la independència. A més, ens diuen que hem de ser realistes, i la història ens diu que quan un poble està mogut per un desig de llibertat no hi ha qui el pari”.

Switch to mobile version