Autor Política
14 Maig 2015 a 14:00

Juli Fernández: “ERC té la capacitat de construir el govern més estable i més ampli possible a la ciutat”

Entrevista a l’alcaldable del ERC a Sabadell

Juli Fernández

Juli Fernández // Imatge cedida per ERC Sabadell

Entrevista a Juli Fernández, portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, i alcaldable a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

Què canviarà a Cerdanyola  si vostè és alcalde?

Farem un Sabadell nou, i una de les prioritats serà la honestedat i recuperar el sabadellenquisme. Que Sabadell estigui per sobre de qualsevol cosa, això vol dir que estigui per sobre d’interessos de partit, personals, cosa que fins ara no era així. Desgraciadament fa anys que no ha sigut així. I l’altra cosa que canviarà és que la prioritat de la gent, serà la prioritat del govern de la ciutat. Això vol dir que les polítiques d’ocupació, d’educació, i un pla d’emergència social seran les prioritats del nou govern. I a més, serà un govern que estarà inequívocament compromès amb la república catalana.

Amb què notarà la població que vostè és alcalde?

Primer de tot, ho notaran amb la manera de fer. Crec que cal recuperar aquella proximitat, aquella honestedat, aquell posar per sobre de qualsevol cosa els interessos de la gent. I això es notarà en l’actitud que tindrà l’administració relacionant-se amb gent, amb les entitats. Caldrà que fem un govern compartit i un govern colaboratiu. Hi haurà molta gent treballant per fer el Sabadell del segle XXI, que és la oportunitat que tenim al davant, i per fer el Sabadell que lideri. I a més a més, com que les prioritats de la gent seran les prioritats del govern doncs ho notaran en el seu dia a dia.

Ho notaran perquè aquest pla d’emergència social actuarà sobre els que més ho necessiten. I el pla de formació professional el que farà serà oferir oportunitats de formació per aquella gent que no en té. I l’estratègia de reindustrialització de la ciutat, el que farà serà atraure i intentar catalitzar oportunitats de feina que vinguin a la ciutat i que els nostres ciutadans les puguin trobar. Ho notaran en el seu dia a dia, en la seva qualitat de vida.

Què no canviarà de Sabadell?

L’energia i la positivitat, la força que té el seu teixit associatiu que, malgrat tot, ha fet que aquesta ciutat tirés endavant en l’àmbit cultural i que ha cobert necessitats que l’administració ha estat incapaç de cobrir, com per exemple la organització al voltant de la PAH. I les sortides que han donat a situacions crítiques que l’administració no ha pogut donar. I això ho hem de canviar, hem de canviar que l’administració no pugui fer-ho.

I tampoc canviaria el talent que segur que hi ha en tots els servidors municipals que treballen a l’Ajuntament, i que el que necessiten és que se’ls doni la oportunitat per demostrar que són gent que treballen per la ciutat i que poden fer que la ciutat sigui líder, i que poden generar idees i projectes de qualitat, i que la única cosa que els manca és aquesta confiança i aquesta responsabilitat política al seu costat.

Amb qui podrà governar? Amb qui no?

ERC no pot governar amb el PSC perquè s’ha inhabilitat a ell mateix per poder governar la ciutat. Esquerra tampoc pot governar amb aquells partits que no comparteixin que les necessitats de la gent siguin la prioritat del govern, ni amb aquells que no comparteixin que cal construir una república catalana perquè la gent pugui viure millor. Per tant PP i C’s tampoc seran part dels nostres companys de viatge del nou Sabadell que volem fer.

I la resta de partits, nosaltres el que fem és intentar crear tots els ponts possibles amb tota aquella gent que comparteixi amb nosaltres fer un Sabadell net, honest, just; i que comparteixin amb nosaltres la construcció d’aquesta república.

Esquerra té la capacitat de poder construir el govern més estable i més ampli possible a la ciutat, perquè tenim coses en comú amb molta gent. Per tant, si esquerra és forta i és amplia, és molt més fàcil que tingui un govern fort, estable, compromès amb les necessitats de la gent, i compromès amb la construcció de país.

Com és el Sabadell que somnia?

El Sabadell que nosaltres farem, és el Sabadell que nosaltres somniem. I és el que començarem a fer a partir del dia 24 de maig. És un Sabadell que hagi recuperar el sabadellenquisme, on el comú estarà per sobre de tot. Un Sabadell que el seu alcalde estigui al capdavant i lideri, i el seu govern també estigui al capdavant i lideri, i la gent recuperi la confiança en les institucions.

El Sabadell que somniem és un Sabadell net, honest, transparent, just, on la gent torni a estar orgullós de formar-ne part, on la gent que pateix tingui xarxa i pugui tenir oportunitats per sortir-se’n; on l’Ajuntament es dediqui a facilitar coses ja sigui en l’àmbit social, en el de les entitats. On l’Ajuntament catalitzi oportunitats de talent que hi ha a la ciutat, i sobretot on tots puguem ser més feliços del que som ara. I això es fa tenint recursos, oportunitats i sobretot tenint confiança en aquells que governen a la ciutat.

Hi ha la idea que ERC és un partit que només se’l vota al centre. Perquè?

Deu ser gent que no s’ha mirat els resultats de les últimes eleccions municipals on ens voten al Districte primer, al segon, al tercer, al sud de Sabadell som primera força, a Can Uriach som primera i segona força. Jo crec que hi havia una època en la que intentaven dividir la gent en funció del seu origen, però per sort, el projecte de nou país, el projecte de nou Sabadell no té res a veure amb on has nascut, sinó que té a veure amb allà on tu vols anar. Els catalans naixem on volem, i els Sabadellencs també.

Per tant, el projecte d’ERC mira allò que volem fer: un Sabadell net, honest, just, on les prioritats de la gent estiguin per sobre de tot, i per tant les necessitats de la gent de tots els barris de Sabadell seran les prioritats del nostre govern. I això és el que farem. I segur que l’endemà tindrem l’ocasió d’analitzar els resultats, i esperem veure que ens voten tots els sabadellencs perquè haurem arribat a explicar a la gent, que per a nosaltres la prioritat són les seves necessitats siguin d’on siguin, visquin on visquin, i sobretot que el que compartim és aquest projecte on el que volem és  que la gent la ciutat i la gent del país visqui millor i tingui oportunitats.

Switch to mobile version