Autor Política
12 Maig 2015 a 14:00

Josep Ayuso: “Somniem una ciutat industrialitzada que generi ocupació”

Entrevista l’alcaldable del PSC per Sabadell

míting PSC Sabadell Josep Ayuso

Josep Ayuso estarà present en l’acte de presentació // Foto d’arxiu: Juan Diego Galán

Entrevista a Josep Ayuso, alcaldable de Sabadell i des del 2003 regidor a l’Ajuntament de Sabadell, desenvolupant tasques en les àrees d’Esports, Urbanisme, Serveis a les Persones, Economia i Serveis Centrals.

Què canviarà a Sabadell si vostè és alcalde?

Canviarà l’actitud amb la que ens enfrontem al futur. Més positiva, oberta, participativa, més col·laborativa amb la possibilitat que la gent pugui dir la seva. Amb unes idees clares de cap a on vol anar la ciutat de Sabadell, i quins són els objectius que hem d’assolir en aquets propers anys de govern.

En un àmbit de les persones sobretot donant suport a aquells col·lectius que pitjor ho estan passant, i en l’àmbit de l’ocupació i indústria situant a la ciutat de Sabadell al capdavant d’un procés de reindustrialització i de generació d’ocupació no només a la ciutat sinó també a la comarca.

Amb què notarà la població que vostè és alcalde?

Notaran noves maneres de fer, una nova manera de tirar endavant la ciutat. Els trets que m’agradaria que quedessin com a essènica del mandat seran: honestedat, proximitat i utilitat. La honestedat i honradesa que s’ha de predicar de tots els polítics, i això es demostra amb els fets; la proximitat amb aquest contacte directe amb la gent, trepitjant carrer estan a prop de la ciutadania i els seus problemes; i la utilitat, que quan algú et demana alguna cosa puguis executar aquesta petició que et fan, ja sigui un veí com un operador d’una gran infraestructura.

Què no canviarà de Sabadell?

Hem fet coses bé, hem posat la base perquè tot el que són els equipaments municipals estiguin en condicions, que tinguem una xarxa de biblioteques, una xarxa d’escoles bressol, una xarxa d’equipaments esportius, una xarxa d’equipaments culturals, tot això ja ho tenim. Ara, el que hem d’intentar i posar-nos com a objectiu és omplir tots aquests equipaments, i que la ciutadania els pugui utilitzar i pugui treure-li tot el suc a tot aquest esforç que hem fet durant els últims anys. Ara hem de fer aquest pas, aquest salt menys pedra i més contingut en aquests equipaments.

Amb qui podrà governar? Amb qui no?

Com a prèvia, nosaltres espirem a governar amb majoria absoluta. Si les circumstàncies donen lloc a que no obtinguem aquesta majoria, volem un govern fort i estable per la ciutat de Sabadell. Per tant, nosaltres sumarem amb aquells que prioritzin la ciutat de Sabadell, hem de treballar junts per la ciutat, tenim com a objectiu final la ciutat, fins i tot superant interessos partidistes. El primer de qualsevol partit que tingui aquesta voluntat de presentar-se a governar la ciutat de Sabadell, la seva prioritat ha de ser Sabadell per sobre de qualsevol altre interès. Per tant, si és necessari pactar, pactarem amb aquells grups que posin Sabadell per sobra de qualsevol altra prioritat.

Com és el Sabadell que somnia?

Un Sabadell en el que no sigui necessari tenir un Rebost Solidari, en el que no sigui necessari aquest suport, i aquests acompanyaments que es fan a persones i famílies de la ciutat. Un Sabadell en el qual les persones tinguin la dignitat necessària per tirar endavant el seu projecte de vida, personal i familiar.

Somniem una ciutat industrialitzada que generi ocupació perquè tenim un major benestar dels nostres veïns, i una capacitat adquisitiva que ens permet també alhora de manera derivada que el comerç de la ciutat i tots els serveis que pot oferir la ciutat de Sabadell siguin utilitzats pels nostres veïns i veïnes. I així també incrementar la capitalitat econòmica de la ciutat de Sabadell. Per tant, la industrialització, la recuperació de la capacitat industrial i empresarial de Sabadell porta unes derivades que al final tornen un altre cop a l’inici i que ens permeten anar un pas més enllà que és convertir-nos en una ciutat capital al territori del nostre país, Catalunya. Per tant, crec que aprofitant sinèrgies d’altres àmbits, com l’Àmbit B30, podríem ser la punta de llança del progrés econòmic del nostre país i de l’Estat Espanyol.

En definitiva el somni és persones, ocupació, industrialització i els veïns i veïnes.

La oposició argumenta que vostè és la nova cara del “Bustisme”, què té a dir sobre això?

Jo sóc la nova cara del partit dels socialistes de Catalunya de Sabadell. Compto amb el suport de la militància, amb el suport de la Direcció Nacional del partit i també amb el suport de la Direcció Nacional a nivell de l’Estat Espanyol. Per tant, jo sóc la nova cara del PSC a Sabadell.

Switch to mobile version