Autor Societat
13 Maig 2015 a 09:00

Increment del perill d’incendi forestal a 18 comarques de Catalunya

És recomana un comportament responsable

Mapa de perill // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Mapa de perill // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

EL Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà i fins dissabte. Les comarques d’afectació principal són: Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Bages, Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès i Garraf.

Les comarques d’afectació parcial són: Alt Urgell, Baix Empordà, Barcelonès, Gironès, Maresme, Montsià, Moianès, Osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Priorat, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Catalunya estarà afectada per una situació de vents del sud que serà reemplaçada per una de l’oest demà i continuarà després evolucionant cap a Nord fins al cap de setmana. Aquest fet implicarà un increment del perill d’incendi forestal degut a les altes temperatures i baixes humitats relatives primer i seguidament per l’entrada de vents secs. S’anirà desplaçant de l’interior al litoral central i del litoral central cap a l’Empordà i el litoral i prelitoral de la meitat sud.

Des del Departament es recomana extremar les precaucions i evitar al màxim situacions que puguin originar incendis forestals, a més, de vigilar especialment a les zones d’acumulació de borrissol en els boscos de ribera. També no circular amb vehicles fora dels camins autoritzats ni estacionar-los sobre vegetació seca. Per tant, un comportament responsable és la millor mesura per evitar incendis forestals.

Cal recordar que en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles i vegetació seca. L’evolució de la situació es realitza a través del mapa de perill diari, el qual el qual es pot consultar al web del Departament.

Switch to mobile version