Autor Política
10 Maig 2015 a 17:00

Guanyem Sabadell vol descentralitzar la policia municipal

El programa del partit inclou un nou model policial

Guanyem Sabadell // Imatge cedida per Guanyem Sabadell

Guanyem Sabadell // Imatge cedida per Guanyem Sabadell

Guanyem Sabadell-Sí se puede busca descentralitzar la policia municipal amb el seu programa electoral per a les eleccions municipals. El partit vol establir dotacions fixes als districtes, incloent la presència permanent i suficient d’agents als carrers dels barris i intentant crear un model policial molt més proper a la ciutadania i a les seves necessitats.

Segons el partit, l’actual model no correspon a les necessitats i a les exigències de la ciutadania, a més de que ja hi ha hagut diverses reivindicacions veïnals que s’han expressat demanant un canvi en la gestió. Per tant, en el seu programa es planteja ubicar dotacions policials fixes als districtes de la ciutat que treballin integrades amb el seu entorn, amb comunicació permanent amb els veïns i entitats del mateix barri. Això comportaria la creació de grups de treball policials formats específicament per a la solució dels problemes concrets de cadascuna de les zones de la ciutat. En ells participarien brigades municipals, serveis socials, educatius, veïnals i l’Administració pública.

L’actual sistema policial destina efectius a funcions que no són les de la vigilància de carrer, entre elles tasques administratives que podrien fer altres professionals. Amb la nova distribució dels mateixos efectius ara existents que proposa Guanyem Sabadell, es dotaria del doble de presència policial destinada al servei del que els ciutadans necessiten.

Switch to mobile version