Autor Societat
14 Maig 2015 a 15:30

Els Mossos d’Esquadra van denunciar a la Policia Nacional per alertar a una cèdula jihadista de Sabadell

S’ha conegut després de l’aixecament del secret de sumari

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra // Foto: Joan Murcia

Els Mossos d’Esquadra van denunciar a la Policia Nacional per alertar a una cèdula jihadista de Sabadell de que els estaven investigant. Els fets s’han conegut un cop s’ha aixecat el secret de sumari.

La investigació, que va durar tretze mesos, va ser dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, qui va obrir dues peces separades, una contra la cèdula terrorista i una altre per un suposat avís, i és que segons els Mossos d’Esquadra alguns dels investigats mantenien relació amb algun ciutadà espanyol, que en les gravacions s’escolta com els avisa i que posteriorment va ser identificat com un alt càrrec de la Policia Nacional.

Aquest descobriment es va realitzar arran de la investigació de la cèdula jihadista de Sabadell que va finalitzar amb la detenció d’onze persones, entre elles un menor.  Aquesta detenció es va produir després que tant la Policia Nacional com la Guardia Civil portessin a terme una operació policial a Badalona. La detenció de la cèdula de Sabadell va ser realment important ja que en els mòbils intervinguts es van trobar fotos d’edificis emblemàtics de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra asseguren que aquesta filtració va posar en risc la detenció de la cèdula jihadista, tot i que al final es va dur a terme satisfactòriament.

Switch to mobile version