Autor Economia
12 Maig 2015 a 10:30

C’s proposa reconvertir el Llac Center en un centre de desenvolupament per a emprenedors

Centre comercial Llac Center

Centre comercial Llac Center // Imatge del web de l’Agència Tributària

El partit local de Ciutadans ha començat a proposar projectes concerts per a alguns dels edificis emblemàtics de la ciutat que a dia d’avui segueixen abandonats. D’aquesta manera, proposa la reconversió de l’edifici del Llac Center, en un centre punter d’ajuda als emprenedors.

L’alcaldable de C’s a Sabadell, Joan García, explica que no té cap sentit mantenir l’antiga activitat comercial del complex, si és a través d’ajudes, ja que això suposaria un greuge per la resta de comerciants de la zona. En aquest sentit, García assegura que “no s’han de concedir ajudes públiques per a sostenir unes activitats que entrarien en competències deslleial” i per contra proposa aprofitar la seva ubicació estratègica i aconseguir consorcis amb entitats com Localret i les universitats que permetessin convertir l’immoble “en un espai de coworking i spin off”, avança García, amb l’objectiu de fomentar l’economia local i l’ocupació.

Ciutadans també aposta per recuperar un antic projecte de la ciutat: destinar l’antiga caserna de la Guardia Civil a un projecte de caire científic tal com es va projectar inicialment. Per a això es pretén aprofitar la proposta de C’s a nivell nacional de la creació d’una xarxa d’instituts de transferència tecnològica, la xarxa Cervera, per ubicar un d’aquests instituts en aquest espai.

Joan García descarta que s’utilitzi l’enclavament “per a fer negocis urbanístics perquè es tracta de patrimoni de al ciutat”. L’alcaldable de C’s per Sabadell sosté que el futur de l’antiga caserna hauria de fixar-se amb el major consens possible en el futur pla estratègic de ciutat que proposa desenvolupar la formació si accedeix a l’alcaldia degut a l’elevat cost econòmic que suposarà el projecte.

Switch to mobile version