Autor Entitats
8 Maig 2015 a 11:00

Creu Roja atén el 2014 un 36% més de persones en risc d’exclusió

L’ONG presenta la seva Memòria d’actuacions

D'esquerra a dreta, Javier Jaén, coordinador de  Creu Roja Sabadell; Pilar Millán, responsable de l'Observatori; Marta Farrés, regidora de Serveis Socials, i Josep Masip, president de Creu Roja Sabadell // Foto: Ernest Prunera

D’esquerra a dreta, Javier Jaén, coordinador de Creu Roja Sabadell; Pilar Millán, responsable de l’Observatori; Marta Farrés, regidora de Serveis Socials, i Josep Masip, president de Creu Roja Sabadell // Foto: Ernest Prunera

 

L’any 2014, Creu Roja Sabadell (que abasta la capital vallesana més Sant Quirze, Badia i Barberà) va atendre 14.449 persones, un 36% més que l’any anterior. A Sabadell, la xifra va ser de 12.677 persones, gairebé el doble que el 2013.

Aquesta és una de les dades que es pot veure a la Memòria 2014 que l’entitat va presentar ahir a la tarda a la seva seu de Sabadell. En el document també s’apunta que hi ha hagut un augment en el nombre de socis i de voluntaris; així, l’ONG compta actualment amb 685 voluntaris i 7.831 socis (371 més que el 2013).

La memòria també fa un repàs a les actuacions en els àmbits d’atenció a la gent gran i a la dependència (envelliment actiu i autonomia), amb 690 casos atesos el 2014, i en els més generals d’intervenció social (alimentació, ajuts a pagament de serveis, entre d’altres), amb 8.890 casos.

També es fa esment de projectes com el suport escolar (ajuts en material o casals d’estiu, entre d’altres) o els tallers d’ocupació, en els quals van participar 567 persones amb un índex d’inserció del 55%.

En l’acte també es va presentar l’informe L’accés de la infància a l’alimentació saludable, elaborat el març d’aquest any per l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya, en el qual queda reflectit que el 21,7% de les famílies enquestades tenen dificultats per alimentar els fills, i que en el 6,2% dels casos, aquesta alimentació és de baixa qualitat.

Switch to mobile version