Autor Política
29 Maig 2015 a 14:00

Ciutadans ofereix un pacte “per la transparència i contra la corrupció”

Joan Garcia creu que s’ha de començar “amb unes noves regles de joc”

Joan Garcia, alcaldable per Ciutadans a Sabadell // Imatge del web de Ciutadans Sabadell

Joan Garcia, alcaldable per Ciutadans a Sabadell // Imatge del web de Ciutadans Sabadell

Tot i que no volen formar part de l’equip de govern Ciutadans vol proposar a les formacions amb representació la redacció d’un pacte “per la transparència i contra la corrupció”. Així ho ha expressat el cap de llista de la formació, Joan Garcia: “És molt important començar la nova etapa política amb unes noves regles de joc per evitar caure en errors del passat”. Garcia creu, a més, que la proposta “ha de ser transversal” i que això ha d’implicar que els partits aparquin les seves diferències momentàniament.

La nova formació al consistori sabadellenc proposa incloure clàusules com la declaració pública del patrimoni de tots els edils, la separació de qualsevol càrrec públic d’algun imputat, reducció de càrrecs de confiança i mesures per que els ciutadans puguin accedir a la informació pressupostària. A banda, també proposen la limitació de la despesa electoral i l’accessibilitat a les meses de contractació pública (és a dir, de la concessió de licitacions i llicències) per a qui ho demani amb cita prèvia. Tot això Joan Garcia espera que es pugui redactar i signar “abans del 13 de juny”.

Construïr des de l’oposició

Aquesta proposta de Ciutadans és, segons el seu coordinador, una prova del que vol la formació per la legislatura que entra. Garcia explica que vol demostrar que “es pot construïr una alternativa sensata de govern des de l’oposició”. Alhora, afirma que seran “contundents quan calgui, però sempre amb voluntat de ser constructius i en positiu”.

Switch to mobile version