Autor Política
19 Maig 2015 a 16:00

Ciutadans congelarà els impostos municipals

També eliminarà gradualment la taxa de residus

Ciutadans // Imatge del web de Ciutadans Sabadell

Ciutadans // Imatge del web de Ciutadans Sabadell

En el cas que l’alcaldable de Ciutadans Sabadell, Joan García, es converteixi en el proper alcalde de la ciutat es congelaran els tres principals impostos municipals: l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.  A més també planteja un increment  de l’eficiència de recollida selectiva i la separació dels residus i la venta del producte de la recollida en els casos que es pugui.

La candidatura de Ciutadans també contempla incorpora altres mesures rellevants i favorables per les classes més desprotegides. La principal serà la possibilitat d’ajornar el pagament de l’IBI i la taxa de residus als jubilats amb pocs recursos. A més es compromet en assegurat el subministrament d’aigua i energia a les persones amb pocs recursos i exigir als bancs que paguen l’IBI dels immobles que mantenen buits, especialment, els procedents d’execucions hipotecaries i desnonaments.

A més, Ciutadans creu que pot impulsar des de l’ajuntament el teixit econòmic local si se’ls presten les ajudes suficients. Per aquest motiu Joan García proposa: “Un programa de dos anys de bonificacions fiscals per emprenedors, microempreses i generadors d’autofeina”.

Switch to mobile version