Autor Política
19 Maig 2015 a 14:00

Carles Rossinyol: “No pactarem amb el PSC del sr. Bustos perquè és la marca blanca del bustisme”

Entrevista l’alcaldable de CiU per Sabadell

Carles Rossinyol // Foto: Joan Murcia

Carles Rossinyol // Foto: Joan Murcia

Entrevista a Carles Rossinyol, portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Sabadell i alcaldable per a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

Què canviarà a Sabadell si vostè és alcalde?

D’entrada crec que les formes. Crec que Sabadell necessita un alcalde que escolti, que s’interessi pel que passa al carrer i que a més els tingui en compte i acabi en actuacions. També tot el tema de la participació; tothom s’ha omplert la boca amb que hem de ser participatius però a l’hora de la veritat això no ha estat mai així. Temes de transparència, una qüestió importantíssima, a part de parlar-ne molt s’ha de concretar amb coses concretes; nosaltres hem fet públic el nostre compromís que a l’entrar i a l’acabar farem una auditoria, i que passarem comptes amb el programa electoral. Un altre dels problemes que té Sabadell en el que hem d’incidir molt és que fer coses de necessitat és molt complicat administrativament, l’Ajuntament no dóna la sensació que estigui al costat del ciutadà. Per tant, una de les altres coses en les quals ens haurem d’arremangar i ràpid és en canviar aquesta manera de fer. Això passa per desburocratitzar, simplificar procediments, fer que l’administració sigui més àgil.

Amb què notarà la població que vostè és alcalde?

Jo espero que ho notin perquè al final tinguem una ciutat més agradable. Hi ha coses més visibles que són al carrer, per exemple, la ciutat està descuidada, està deixada. Els carrers no estan ben mantinguts, les voreres estan fetes una porqueria, s’han de podar els arbres, no s’asfalta quan s’ha d’asfaltar, els carrers estan mal il·luminats, etc. Paral·lelament ens hem de posar a analitzar i canviar per millorar tot el que són els serveis públics. El transport públic, perquè fa molts anys que té la mateixa concessió i cal que la ciutat sigui conscient que hi ha nous requeriments de cara al transport públic que l’empresa concessionària ha de complir.

Què no canviarà de Sabadell?

La política que s’ha portat en relació al Parc Fluvial del Ripoll crec que és una de les coses que ha tirat endavant perquè ha estat feta a partir del consens. Així que canviar res, en tot cas anar millorant una cosa que ja està bé.

També amb tot el que és atenció als discapacitats, s’ha fet una tasca important i no seria correcta no reconèixer-la. Hi ha àmbits com aquests que he comentat en els que cal mantenir la línia i si de cas millorar, però s’ha de posar en valor el que ja s’ha fet bé.

Amb qui podrà governar? Amb qui no?

Nosaltres, l’única línia vermella que ens plantegem per la situació especial de la ciutat és amb el PSC del senyor Bustos perquè és la marca blanca del que havia estat el bustisme. I no perquè sigui el Partit Socialista, hi ha coses en que ens podríem posar d’acord, sinó perquè no han passat pàgina, perquè representa més del mateix que hi ha hagut aquests anys, i no creiem que la ciutat s’ho pugui permetre. I com que això és molt important i molt definitiu, nosaltres estem oberts a qualsevol partit que tingui ganes de passar pàgina i treballar per la ciutat.

Nosaltres ens presentem a les eleccions per aplicar el nostre programa, perquè creiem que és el millor per la ciutat, i l’objectiu és poder governar nosaltres. Però depèn de l’aritmètica que surti i de la voluntat de tots plegats hi ha moltes possibilitats: fer governs de minories en què es facin pactes continus per anar tirant temes endavant, o pactes de govern, etc. Però el que nosaltres creiem que és important, i això és el que intentem traslladar a tothom és que hem d’anar cap al canvi.

Com és el Sabadell que somnia?

Una ciutat on la gent pugui trobar feina, que sigui una ciutat a escala humana, agradable. Jo aposto per les ciutats verdes perquè penso que incrementa molt la qualitat de vida. Una ciutat segura i també una ciutat que hagi apostat i que se n’hagi sortit amb les tecnologies de la informació i el coneixement. Perquè també estic convençut que hi haurà un gap molt important entre les ciutats que han estat capaces d’integrar aquestes tecnologies per donar millors serveis als ciutadans i les que no. M’estic referint, per exemple, a tot el projecte de l’Smartcity que això el que vol dir és posar a disposició dels ciutadans una sèrie de serveis públics de nova generació, que els ciutadans tinguin accés en tot moment al que està passant a l’Ajuntament, i que al final, tot plegat dona aquest aire de modernitat que contribueix a aquest benestar de les persones.

Als barris hi ha la concepció que vostès són els senyorets i que són poc coneguts. Com canviaran o com ho estan canviant?

Des que jo sóc cap de llista de Sabadell, precisament una de les atraccions de l’activitat important que he dut a terme és a diferents barris de la ciutat perquè al final Sabadell és la suma de tots els barris. Aquesta idea de que CiU és un partit que només és una part de la ciutat, veient la llista que portem es desmenteix. Tenim gent de totes les parts de la ciutat i a més a més, tenim ganes de treballar i millorar tota la ciutat. Per tant, al final això crec que són estereotips que hi ha partits que els interessa fer. El que ens interessa és que la ciutat funcioni bé, i que estigui perfectament representada amb l’alcalde de CiU.

Switch to mobile version