Autor Economia
1 Abril 2015 a 16:00

S’obre la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació de blocs de pisos

La Generalitat de Catalunya repartirà 20 milions d’euros

Bloc de pisos

Bloc de pisos // Imatge de Wikimedia Commons

La Generalitat de Catalunya ha obert el termini de presentació de sol·licituds per als ajuts a la rehabilitació d’edificis d’habitatges amb un total de 20 milions d’euros, tot i que es començarà amb una dotació de 6 milions. A més de les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les persones llogateres, com a novetat d’enguany també poden accedir a les subvencions els edificis de menys de 8 habitatges.

Els edificis que entren dins l’àmbit de la convocatòria són els habitatges col·lectius o plurifamiliars construïts i acabats abans de 1981 i que estiguin a Catalunya, excloent els de  Barcelona  i els de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que aquests es regeixen per les convocatòries de subvenció dels respectius Consorcis d’Habitatge.

A la convocatòria s’han establert tres terminis de presentació de sol·licituds per facilitar l’accés als ajuts; el primer comença el 30 de març i acaba el 30 de juny de 2015, el segon va de l’1 de juliol al 30 de setembre, i finalment, el tercer va de l’1 d’octubre al 13 de novembre. Els ajuts es destinaran, en especial, a fomentar l’accessibilitat, amb la instal·lació d’ascensors i l’eliminació de barreres arquitectòniques, a obres de conservació per deficiències greus, i a la millora de l’eficiència energètica dels edificis, finançat tot per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La gestió de les subvencions anirà a càrrec de la Direcció de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els impresos de sol·licituds poden obtenir-se a la pàgina web de l’Agència. A més de l’antiguitat, els pisos han de disposar de diversos requisits; l’informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), que concedeix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i el Certificat d’Eficiència Energètica de l’Edifici (CEEE), que atorga l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

Switch to mobile version