Autor Cultura
16 Abril 2015 a 13:30

Sabadell proposa una quarantena d’activitats per Sant Jordi

Enguany els museus oferiran propostes novedoses

Roses de Sant Jordi // Foto: Sergi Colomer

Imatge d’arxiu // Foto: Sergi Colomer

Sabadell celebrarà aquesta Diada de Sant Jordi amb una quarantena d’activitats. Entre les noves propostes es poden trobar l’àmplia mostra d’entitats de la ciutat i els recorreguts amb activitats que ofereixen tots els museus, a més de jornades de portes obertes. L’entorn del Mercat i del Jardí de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 seran els protagonistes de les activitats de Sant Jordi amb les tradicionals parades de llibres i roses de la ciutat, i la signatura de llibres de la taula d’escriptors i escriptores.

Al Mercat Central hi haurà la mostra de prop de 60 entitats de la ciutat. A més, el Mercat acollirà una ballada de sardanes a les 6.30 de la tarda, organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA i Sabadell Sardanista. L’acte anirà a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell. Una hora més tard hi haurà una actuació castellera de Sant Jordi.

Enguany el Museu de Paleontologia Miquel Crusafont, el Museu del Gas, el Museu d’Història, el Museu d’Art i els Edificis Modernistes de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 oferiran un itinerari de portes obertes dels seus equipaments i diverses activitats familiars. El Museu d’Història vendrà llibres de 10 del matí a 1.30 del migdia, i de 5 de la tarda a 8 del vespre. A més, de 5 a 8 del vespre es farà un taller infantil de roses i dracs. Al Museu de Paleontologia, es vendran llibres a l’entrada. El Museu del Gas, de la Fundació Gas Natural Fenosa, oferirà activitats per al públic familiar a la plaça del Gas durant tot el dia, com per exemple, un taller de fabricació de roses i la lectura pública de relats i poesies, a més de la parada de venda de llibres.

Respecte a les lectures literàries al Museu d’Història, de 6 de la tarda a 8 del vespre hi haurà la lectura pública en homenatge a Ovidi Montllor, Guillem d’Efak, Manuel de Pedrolo i Francesc Garriga. Els alumnes dels cursos de català per a adults, participants del Voluntariat per la llengua del CNL de Sabadell i Òmnium Cultural de Sabadell recitaran poemes amb l’acompanyament musical dels estudiants de l’Aula de Música de Cambra del Conservatori de Sabadell.

Les activitats tradicionals dels Jardinets constaran d’un taller de lightpainting d’11 del matí a 8 del vespre, l’exposició “Pull&push. Un món empès per la llum” d’11 del matí a 9 de la nit, el taller de punts de llibre a càrrec de La Puça, de 4.30 de la tarda a 8 del vespre, l’espectacle “Ron i Marianel·la”, a càrrec de la Cia. SAC Espectacles, a les 6 de la tarda a l’amfiteatre, i la signatura del llibre guanyador del premi BBVA Sant Joan de literatura catalana 2014 amb l’obra Hotel Indira, de Melcior Comes, a les 7 de la tarda.

El Casal Pere Quart Salut Mental Sabadell organitzarà a les 11 del matí el taller “Un, dos, tres, un munt de contes per descobrir camins nous”, adreçat a les escoles de primària.  L’Associació de Veïns de la Plana del Pintor farà diverses activitats a la seva seu a partir de les 5 de la tarda, com una ballada de sardanes, cant coral i el lliurament de llibres, roses i ball. Per últim, l’Associació de Veïns muntarà parades de llibres i comerç just a la plaça de les Termes.

La taula d’escriptors i escriptores, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i els llibreters de la ciutat, comptarà amb la presència d’Alfons Mallol, Joe Rahal, Salvador Domenech Domenech, Santi Gomà Rodriguez, Iñaki Alegria Coll, Javier Sánchez de Arévalo, David Gonzalez Fernandez, Francesc Esteve, Jordi Balaguer Miralles, Oriol Vilanova/Josep Cassart, Rakhi Curado Bailina, Ramon Monton Lara, Anthony Corey Sánchez Alberto, Anna de la Cruz Ventura, Jos R. Jane Lee, Ester Casanovas, Elisenda Queralt, Maria Rosa Blázquez, Anna Crusafont, Josep Górriz, Conxita Tarruell Llonch, Esteban Martínez Serra, Josep Gamell, Alberto Ruiz Zurita, Antonio Santamaria, Carmen Martin Moreno, Jaume Barberà Canudas, Jesús Caudevilla, José Antonio Bonilla Hontoria, Josep Alavedra Bosch, Manuel Arnedo Sánchez, Miguel Angel Flores, Miguel Angel Garrido Gallego, Ricard Toro Martín, Rosa Nebot, Salut Rutés (filla de Josep Rutés), David Vila Ros, Francesc Gatell Mo, Francesc Rovira Llacuna, Joan Tortajada, Josep Maria Uyà, Lluís Fernàndez/ Josep Ibars/Manel Segura, Laura Coll, David Serrano Blanquer, Jordi Uyà Puigmartí i Elias Argüello.

El dia de Sant Jordi a Sabadell s’allargarà dins el 26 d’abril, ja que es faran diverses activitats. El Museu de Paleontologia lliurarà els premis del Concurs Literari Històries Fòssils el dia 24 a les 6 de la tarda, mentre que el dia 25 es farà una passejada poètica en homenatge a Francesc Garriga a les 11 del matí a càrrec de la poeta Cèlia Nolla. També el dia 25, a les 12 del matí, es repetirà el taller de valors de Salut Mental Sabadell, aquest cop amb inscripció prèvia trucant al telèfon 93 7274840. Finalment, el dia 26 es faran dues activitats; els jocs infantils, la xocolatada i la sardinada a Sol i Padrís de 8 del matí a 4 de la tarda, i la commemoració del segon aniversari de la Biblioteca Pública de Gràcia, amb lectures de textos literaris i actuacions de músics de Gràcia, de 10 a 2 del migdia a l’Institut Pau Vila.

Switch to mobile version