Autor Societat
2 Abril 2015 a 17:00

Processó de Divendres Sant a Can Puiggener

Un acte organitzat per l’entitat de la Germandat de Setmana Santa del barri

Recorregut de la processó de Divendres Sant pel barri de Can Puiggener

Recorregut de la processó de Divendres Sant pel barri de Can Puiggener // Imatge cedida per la Germandat de la Setmana Santa de Can Puiggener i la Confraria del Crist de l’Amor

Amb motiu de la Setmana Santa, al barri de Can Puiggener es durà a terme una tradicional processó de Divendres Sant com a preparació de la Pasqua de Resurrecció.

Aquesta processó vespertina agrupa cinc passos ubicats a la capella de l’Església de Sant Roc del barri: la Flagel·lació, el Natzarè, el Crist de l’Amor, el Sant Enterrament i la Verge dels Dolors. Confraries unides en una sola entitat, sense ànim de lucre, que un cop a l’any “ofereixen les seves imatges per tal de fomentar aquells valors culturals que promouen la participació activa dels ciutadans i augmenten tan la vitalitat com el creixement tradicional de l’imaginari col·lectiu de la nostra ciutat”, asseguren des de l’organització.

Enguany es celebrarà la 54ena edició que, si bé presenta certs canvis i acomodacions, ha mantingut l’ajuda del barri, altres entitats i el propi Ajuntament de Sabadell el mateix esperit inicial d’agrupar a tots els assistents en una mateixa jornada “cultural, festiva, i d’entroncat sentiment espiritual”. En aquest sentit, des de l’organització destaquen especialment la participació i recolzament de l’església de Sant Roc, i de la Germandat Romera Verge de Gràcia de Sabadell.

Els assistents es situaran darrera del tancat i sobre la vorera per esperar la sortida de els diferents imatges en direcció a la plaça de Granada – cap a les 19.00h de demà divendres 3 d’abril – des del mateix carrer Florit i a peu de l’església, punt de partida de l’itinerari, anirà fent un recorregut pels carrers del barri en un esquema format per la Creu de guia que obre cada germandat situada al mig del carrer, dos fileres longitudinals i paral·leles de penitents guiats per un Germà o Confrare Major que la custodien perfilant la via central i el pas o tron de cada una de les Confraries que tanca el cos penitent, carregat pels portants, a les ordres d’un capatàs i/o contraguia seguint l’ordre processional.

Des de l’organització es calcula una durada aproximada de cinc hores de processó, i destaca entre tots els moments de l’acte la trobada dels dos recorreguts on, els quatre primers passos, esperen formats la Trobada amb la Verge dels Dolors a la qual se li rendeixen honors. Aquesta acció es sol produir passades les nou de la nit, essent un clar punt d’inflexió de l’esdeveniment.

Switch to mobile version