Autor Motor
14 Abril 2015 a 16:00

Presentació mundial de la temporada RX al Circuit Barcelona-Catalunya

La cursa arribarà al Circuit el setembre

Presentació temporada RX al Circuit // Foto: Toni Garcia

Presentació temporada RX al Circuit // Foto: Toni Garcia

Presentació temporada RX al Circuit // Foto: Toni Garcia

Dins de l’esport del motor hi ha una competició anomenada Rallycross (RX Barcelona). Es tracta d’ una disciplina de l’automobilisme que es disputa en circuits amb superfícies mixtes generalment asfalt i terra. Aquesta disciplina va néixer a Anglaterra a finals dels seixanta, i sobre els seus inicis hi ha dues versions.

La més curiosa diu que un grup d’amics es reunien cada cap de setmana a les afora d’un petit poble i feien carreres de cavalls camp a través. Un cap de setmana va ploure tant que no van poder dur a terme la seva carrera setmanal, ja que a causa de la pluja estava tot ple de fang i van témer per la integritat dels seus cavalls, però ja que hi eren van decidir fer una carrera amb els seus propis cotxes “

L’altra versió, més comercial, diu que el rallycross va començar com a part del programa de televisió britànic World of Sport, que va organitzar una cursa amb pilots famosos de ral·li en els circuits de Lydden Hill i Croft.

La idea es va traslladar a Holanda, Àustria i la resta de països del nord d’Europa en la dècada dels setanta . El primer campionat Europeu es va disputar l’any 1973 passant a ser un campionat permanent a partir del 1976. El primer circuit a Espanya va ser el de Sils i la primera prova es va realitzar a finals dels anys vuitanta.

L’any 2013, el nou promotor (IMG) es va fer càrrec de l’organització del Campionat d’Europa de Rallycross i al 2014 es va convertir en el Campionat Mundial de Rallycross, estant ja aprovada la iniciativa pel Consell Mundial de l’Esport del Motor (WMSC) de la FIA. En aquest sentit es tracta del cinquè campionat mundial de la FIA, juntament amb els de Fórmula 1, ral·li, turismes i resistència.

Existeixen quatre categories. La més potent és la Super Car amb motors de 600 Cv i tracció a les quatre rodes, a continuació la Super 1600 amb vehicles molt potents i tracció davantera el que permet derrapades  espectaculars, la Touringcar també amb tracció a les quatre rodes i la RX Lites amb motors menys potents però tot i això amb motors de 300 Cv .

Aquests cotxes, amb els seus motors de 600 CV de potència màxima,neumàtics tous i relacions de canvis curtes poden arribar a accelerar de 0 a 100 km/h en menys de 1.9 segons.

Aquest any,  durant el cap de setmana del 18 al 20 de setembre, es disputarà el campionat al Circuit Barcelona Catalunya, a Montmeló. Per això s’habilitarà una pista d’entre 1.100 i 1.400 metres amb una combinació de zones d’asfalt i terra i a una part del circuit que permetrà a qualsevol espectador, veure tot el traçat del circuit des del seu emplaçament a les grades.Aquesta competició estará organitzada per Mila Events, Seven i patrocinada per Monster Energy.

El campionat iniciarà el seu recorregut el 24 d’Abril a Portugal,continuant per Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Noruega, França, Espanya (18-20 de Sep.), Turquia, Itàlia i acabarà el 29 de Novembre a l’Argentina.

Switch to mobile version