Autor Economia
25 Abril 2015 a 13:30

PIMEC analitzarà com influeix la dimensió de l’empresa en la seva competitivitat

La jornada serà presidida per Artur Mas

 pimec

PIMEC vol analitzar i reflexionar sobre com la dimensió de l’empresa en la seva competitivitat. La patronal opina que, encara que no és correcte parlar d’una dimensió òptima de forma generalitzada, hi ha indicadors que observen la convivència entre empreses petites i mitjanes per ser més competitives. Algunes de les raons són l’aprofitament d’economies d’escala, un major potencial d’internacionalització i la capacitat negociadora amb proveïdors i/o entitats financeres.

PIMEC proposa la jornada “La PIME: créixer per competir?” la qual comptarà amb la participació d’empresaris que han fet créixer les seves empreses i experts de primer nivell.

La jornada ha estat plantejada amb un triple objectiu: discutir sobre si la dimensió de l’empresa influeix a la competitivitat; analitzar els obstacles que dificulten l’assoliment de dimensions empresarials competitives; i, efectuar propostes de polítiques empresarials.

L’acta es celebrarà el proper 14 de maig a l’Auditori Torre Telefònica, a Barcelona, i serà presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas. Hi estaran presents representats del Govern català i central com Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, i Álvaro Nadal, director de l’Oficina Econòmica del President del Govern espanyol.

Estudi sobre la dimensió de les pimes com a factor de competitivitat

La jornada servirà per analitzar les dades del proper Informe PIMEC elaborat per l’Observatori de la PIMEC i que assenyala la dimensió de les pimes catalanes que representen el 99,8% del total d’empreses. Concretament tenen una dimensió mitjana de 3,5 treballadors, inferior a la mitjana de la UE-28 (4,2) i, superior al conjunt espanyol (3,4).

Programa de la jornada

8.30h Acreditacions

9.00h Benvinguda (Sr. Kim Faura, director general de Telefònica a Catalunya)

9.05 h Inauguració (Sr. Josep González, president de PIMEC, Sr. Álvaro Nadal, director de l’Oficina Econòmica del President del Govern espanyol)

9.45 h Conferència inaugural: “La dimensió empresarial i l’economia global”(Hble. Sr. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya)

10.15 h Taula rodona: “Factors limitadors del creixement empresarial” (Breu intervenció inicial de 6 minuts per ponent. Debat i torn obert de preguntes, Sr. Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Sr. Antón Costas, president del Cercle d’Economia i catedràtic de Política Econòmica a la Universitat de Barcelona, Sr. Salvador del Rey, soci de l’Àrea Laboral de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira i president de l’Institut Internacional Cuatrecasas d’Estratègia Legal de Recursos Humans, Sr. Joan Maria Gimeno, president de la Comissió Economicofiscal de PIMEC, Sr. Martí Saballs, sotsdirector del diari Expansión, Moderador: Albert Closas, cap d’Economia de TV3)

 11.30 h Pausa cafè

12.00 h Taula rodona d’empresaris: “Experiències de creixement empresarial” (Breu intervenció inicial de 6 minuts per ponent. Debat i torn obert de preguntes, Sra. Gunilla Almgren, presidenta de UEAPME, Sr. Enric Casi, membre del Consell d’Administració de Mango, Sr. Joan Font, director general del Grup Bon Preu, Sr. Pere Relats, chairman y CEO de Relats, Representant del Grup Borges, Moderadora: Olga Grau, cap d’Economia d’El Periódico de Catalunya)

13.15 h Conclusions i propostes (Sr. Modest Guinjoan, director de l’Observatori de la PIMEC)

13.30 h Clausura (Sr. Josep González, president de PIMEC, M. Hble. Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya)

13.45 h Fi de la jornada

Programa dimensió PIMEC

Els comentaris s'han tancat

Switch to mobile version