Autor Societat
2 Abril 2015 a 16:00

L’SCT recorda la importància de revisar-se la vista per conduir amb seguretat

L’objectiu és reduir la sinistralitat a les carreteres

Missatge: és important revisar-se la vista per conduir amb seguretat // Imatge del twitter de STC

Missatge: és important revisar-se la vista per conduir amb seguretat // Imatge del twitter de STC

Els missatges ‘Bona visió, menys víctimes’ i ‘Revisa’t la vista’ es difonen des del passat 30 de març a través dels panells de missatgeria variable disposats al llarg de tota la xarxa viària catalana.

El Servei Català de Trànsit (SCT) i l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Federació Espanyola d’Associacions del Sector Òptic (FEDAO) i l’associació Visión y Vida, van posar en marxa el dilluns passat  una campanya a través dels variable de la xarxa viària catalana, per conscienciar els conductors de la importància de revisar-se la vista per conduir amb seguretat.

Els missatges ‘Bona visió, menys víctimes’ alternat amb ’Revisa’t la vista’ es difondran durant les pròximes setmanes en els panells viaris. D’aquesta manera es recordarà als usuaris la necessitat de posar-se al volant o al manillar amb plenes facultats visuals, atès que les deficiències a la vista augmenten potencialment el risc de patir un accident de trànsit i estan relacionades amb distraccions o errades durant la conducció.

Revisió de la visió // Imatge de pixabay

Revisió de la visió // Imatge de pixabay

Convé destacar que el 90% de la informació que es necessita per prendre una decisió quan es condueix es rep a través dels ulls, i en aquest sentit és important reforçar la sensibilització per a una vista òptima dels conductors amb l’objectiu final de reduir la sinistralitat a les carreteres.

Aquests missatges de la campanya es divulguen a través dels panells de missatgera variable disposats a les autopistes i autovies de Catalunya i a la ronda de Dalt i Ronda del Litoral de Barcelona, sempre que no se’n requereixi l’ús per a la informació i gestió d’afectacions i incidències viàries.

Switch to mobile version