Autor Política
16 Abril 2015 a 12:00

L’Altraveu de Castellar denuncia la permissivitat de l’Ajuntament a la pedrera de Vallsallent

L’Agència de Residus va visitar la pedrera divendres passat

El camió de la brigada municipal just abans d’abocar // Imatge cedida per l'Altraveu de Castellar

El camió de la brigada municipal just abans d’abocar // Imatge cedida per l’Altraveu de Castellar

Divendres passat, la L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) va visitar, juntament amb tècnics municipals, pedrera de Vallsallent. Davant d’aquesta visita, l’Altraveu de Castellar a fet públiques les següents consideracions:

–  La visita va ser realitzada 3 dies desprès que l’Altraveu presentés la denúncia d’abocaments amb materials no permesos a la Pedrera. No entenem, i l’Ajuntament no ho ha justificat, quins són els motius pels quals no es va realitzar de forma immediata una inspecció a la zona. Recordem que l’Ajuntament, te plenes competències en la matèria, ja que la llicència que permet l’activitat d’abocador de runes a la pedrera, i que s’està incomplint, l’atorga l’Ajuntament.

–  Volem denunciar també que aquesta visita no va ser comunicada a L’Altraveu, malgrat haver aportat les proves i ser part interessada per haver presentat la denúncia. L’Altraveu a més havia demanat explícitament ser informats i assistir a la visita. L’equip de govern, lluny de col·laborar amb aquells que denuncien l’incompliment de les llicències municipals i busquen la preservació i conservació del nostre entorn natural, amaga informació i actua d’esquenes. Aquesta connivència amb els que podrien no complir el que especifica una llicència municipal, és un clar exemple de com a mínim falta de transparència en la gestió pública.

–  Denunciem també que el fet que l’activitat a la pedrera no s’ha aturat durant aquests dies i unit a la tardança en la inspecció abans esmentada, ha facilitat l’eliminació de proves i permés la manipulació de qualsevol investigació sobre els abocaments il·legals produïts amb anterioritat a la denúncia.

–  Finalment, també volem denunciar que l’equip de govern, lluny d’evitar els abocaments i investigar els fets, envia camions de la brigada municipal a abocar terres i runes a la Pedrera, tal i com ho demostren les imatges adjuntes presses dijous de la setmana passada.

És per tots aquests motius que L’Altraveu avui, presenta una nova denúncia a l’Ajuntament, on sol·licitem:

  1. Que l’Ajuntament iniciï de forma immediata una expedient sancionador i de disciplina urbanística per la gravetat dels fets, i no un simple expedient informatiu, totalment improcedent i que permet a l’empresa gestora eliminar proves durant el procés.
  2. Juntament amb la tramitació dels expedients, es declari la suspensió cautelar dels abocaments, per evitar l’eliminació o modificació de proves. Creiem que aquesta és la única manera de garantir l’aclariment del cas, i de poder restaurar correctament els danys causats, així com sancionar de forma exemplar tots els responsables dels fets.
  3. Per últim, volem recordar que l’equip de govern encara no ha facilitat la documentació sol·licitada per part de L’Altraveu al formular la denúncia, on es demanaven els informes dels inspectors municipals dels últims 12 mesos. Comencem a dubtar de si aquests informes realment existeixen i per tant si s’ha omès el deure de vigilar i controlar el compliment d’una llicència municipal per part de l’Ajuntament.

L’Altraveu de Castellar

Switch to mobile version