Autor Política
21 Abril 2015 a 14:00

Josep Ayuso: “Els polítics hem d’intentar arribar a acords, no a punts de confrontació”

Entrevista a Josep Ayuso (PSC)

míting PSC Sabadell Josep Ayuso

Josep Ayuso estarà present en l’acte de presentació // Foto d’arxiu: Juan Diego Galán

Entrevistem Josep Ayuso, regidor del PSC a Sabadell i alcaldable de la formació a la ciutat.

Com es defineix com a persona?

Una persona treballadora i propera a la gent: m’agrada estar al costat de la gent.

Quins hobbies té?

Quan no es fa de polític, que és mai, perquè quan tu tens una passió per la política és full-time; en aquells moments en què pots deixar de banda les obligacions, sobretot és la família. No és un hobbie, és una necessitat: la família amb la política pateix molt, i estar amb la meva dona i els meus fills és el que més m’agrada.

Quina és la seva professió?

Jo sóc advocat, per tant, vaig fer estudis de Dret a la UB, em vaig llicenciar al 93 i durant 15 anys vaig treballar al principi per compte de tercers, i l’any 95 vaig formar un despatx d’advocats amb uns companys a Barcelona. Sempre he viscut a Sabadell, però en un moment vaig pensar tornar a casa meva a exercir com a advocat. Continuo tenint aquesta professió, i he continuat exercint defensant els drets dels meus clients, en el lliure exercici de la meva professió. També vaig ser president de Joves Advocats de Sabadell i també de Catalunya, i en el col·legi d’advocats de Sabadell vaig estar en la comissió de torn d’ofici, com a vocal, en una responsabilitat derivada de la meva professió.

Com ha vist aquesta darrera legislatura?

La legislatura ha vingut marcada per l’operació Mercuri, i malgrat la voluntat de normalitzar la vida política durant aquests darrers anys, la realitat ha estat molt diferent. A nivell de gestió de l’Ajuntament, ha estat molt marcada per aquests esdeveniments, i malauradament – i dic malauradament perquè com a responsables polítics hem de prioritzar els interessos dels nostres veïns i veïnes – els altres grups polítics no ens han acompanyat.

Quina és la seva opinió sobre el 9N i el dret a decidir?

Sóc del parer que la democràcia implica saber què pensa la gent sobre un determinat aspecte, per tant, el dret a decidir és inherent a la democràcia. Una altra cosa és el procés derivat del 9N, i les derivades posteriors del mateix. Els polítics hem d’intentar arribar a acords entre nosaltres, i no arribar a punts de confrontació, i això és molt difícil, i més quan les posicions estan marcades de manera molt radical. El govern de l’estat espanyol té una posició i el govern de la Generalitat en té una altra, i en comptes de buscar els punts d’acord s’ha buscat el punt de confrontació, i això és un error, que ha anat arrossegant a la ciutadania durant dos-tres anys. Jo sóc més partidari del pacte i de l’acord, que no de la confrontació.

Com veu el PSC, després de l’escissió del corrent MES, i concretament a nivell de Sabadell?

Dins del partit socialista hi ha moltes sensibilitats diferents, i la grandesa del PSC va ser, durant molts anys, la capacitat d’incloure en les seves files a persones tan diverses com Pasqual Maragall o el president de l’associació de veïns més humil que hi hagués, aquesta és la gran fortalesa del PSC. La gent que no està d’acord amb les idees del PSC està en tot el dret d’abandonar les files del partit i emprendre aquells viatges i projectes que li semblin més adients. A nivell de Sabadell no em consta que hi hagi hagut militants que hagin demanat la baixa per aquesta qüestió. Veig el PSC a Sabadell molt fort, com s’ha demostrat en diverses ocasions, en els darrers actes que hem fet durant els últims mesos, des que vaig ser escollit com a candidat el març de 2014, el juny amb 1000 persones, al desembre amb unes 700, una calçotada que vam fer on érem unes 300 persones, un acte a Alcover on vam ser unes 400… tots els actes que hem fer han servit per fer pinya davant d’un procés com el que suposen les eleccions municipals.

Switch to mobile version