Autor Societat
5 Abril 2015 a 18:00

Els departaments de Justícia i Interior promouen l’intercanvi d’informació entre la Policia i l’Administració de justícia

Es preveuen convenis específics per agilitzar les actuacions conjuntes entre departaments

Signatura del conveni amb els consellers Gordó i Espadaler

Signatura del conveni amb els consellers Gordó i Espadaler // Imatge cedida pel Departament General de Comunicació

El passat dimarts 31 de març Germà Gordó, conseller de Justícia, i Ramon Espadaler, conseller d’Interior, van signar un Acord marc de col·laboració entre els departaments respectius per tal de promoure la interoperabilitat dels sistemes informàtics i l’intercanvi d’informació per tal d’aconseguir una major eficàcia i eficiència dels serveis.

Entre altres actuacions es preveu que es despleguin convenis específics per agilitzar totes les actuacions comunes per tal d’estalviar temps i obtenir una major seguretat en els serveis conjunts, que a la vegada permetran desenvolupar les actuacions que s’han de dur a terme i el seu calendari, el marc i requisits legals, compromisos i finançament. Els convenis restaran dins la normativa en matèria de protecció de dades personals.

Algunes de les actuacions previstes en l’Acord marc i els convenis específics són: realització i enviament dels atestats policials via telemàtica; catalogació de els peces de convicció; citacions electròniques dels Mossos d’Esquadra i Videoconferències entre actors d’ambdues administracions.

A més, es crearà un grup de treball de compliment i desplegament de l’Acord i dels convenis específics futurs, integrat per tres representants de cada una de les parts signants.

El Govern de la Generalitat considera prioritari el foment i l’ús de les noves tecnologies per a la millora i optimització de desenvolupament de les seves funcions i, a la vegada, per la qualitat del servei públic que presta i per la satisfacció dels ciutadans.

Switch to mobile version