Autor Sanitat
5 Abril 2015 a 17:00

Els catalans valoren molt positivament la sanitat pública

Així ho diu el Baròmetre de la sanitat pública

Hospital Universitari Vall d'Hebron (Barcelona)

Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona) // Imatge del web Wikimedia Commons (Foto: JTCurses)

El Baròmetre de la sanitat pública demostra que el servei de salut català es manté fort malgrat les nombroses retallades que ha patit en els darrers anys. Segons les dades que emet l’enquesta més de la meitat dels usuaris considera que l’atenció rebuda per part del personal és bona o molt bona, que està igual o millor que l’any passat i que es mantindrà en la mateixa línia d’aquí a un any.

La valoració general del sistema per part dels usuaris frega el notable, amb un 6,82 de nota mitjana. Per franjes d’edat, els majors de 65 anys li atorguen un 7,33. El millor servei resulta ser el d’atenció primària (7,14) i les urgències. A banda, el tracte per part del personal i la proximitat dels centres són altres aspectes ben valorats per la ciutadania segons l’estudi.

Ampli ús del sistema

Una altra dada significativa que emet el Baròmetre va sobre l’ús del sistema públic de salut. Un 68,5 per cent dels enquestats afirma que hi acudeix abans que a un centre privat, el que vol dir prop de set de cada 10 catalans. A més, el grau de fidelitat és d’un 90 per cent.

Switch to mobile version