Autor Societat
25 Abril 2015 a 16:30

Els Bombers reben el Wildland Fire Safety Award

El premi reconeix la tasca feta respecte a la seguretat en els incendis forestals

Ponència de Marc Castellnou // Imatge del web Gencat.cat

Ponència de Marc Castellnou // Imatge del web Gencat.cat

Els Bombers de la Generalitat van ser guardonats el passat dimecres per la nit a Idaho amb el premi Wildland Fire Safety Award per la tasca duta a terme en l’àmbit de la seguretat en els incendis forestals. Els membres de la unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat de Catalunya van ser l’única institució europea guardonada. El guardó, amb un gran prestigi a nivell internacional, va ser atorgat per la International Association of Wildland Fire (IAWF) en el marc del congrés internacional “Managing Fire, Understanding Ourselves: Human Dimensions in Safety and Wildland Fire” sobre gestió i seguretat en incendis forestals.

Els membres del GRAF dels Bombers de la Generalitat, l’inspector Marc Castellnou, el bomber Josep Pallàs i la sots-inspectora Marta Miralles van ser els encarregats de recollir el premi. Amb aquest premi, la IAWF reconeix la feina en l’estudi i l’anàlisi de les experiències viscudes en l’àmbit dels incendis forestals. Altres guardons de la nit van ser lliurats a membres de diferents organitzacions i col·lectius dels EUA i de Canadà.

També el dimecres, Castellnou, analista en cap del GRAF, va realitzar la ponència “Replantejament de la consciència, el bomber, l’estratègia de seguretat i la seguretat”, en la que proposava la incorporació de la gestió de la incertesa com una eina per enfortir la seguretat en la presa de decisions estratègiques, modificant i enfortint els sistemes de comandament i encabint-hi nous plantejaments. La taula rodona es completava amb tres representants americans i un d’australià.

Els assistents al congrés van poder visionar “El Gran Silenci”, un documental que narra l’experiència dels Bombers de la Generalitat sobre l’incendi forestal d’Horta de Sant Joan de 2009 i mostra la complexitat de la presa de decisions i la incertesa que afronten tots els cossos de bombers. A la cimera d’enguany hi van participar més de 300 professionals de diferents serveis d’emergències i cossos de bombers de tot el món.

Switch to mobile version