Autor Societat
5 Abril 2015 a 14:00

El Govern impulsa una càtedra de Seguretat Viària en Motocicletes

L’objectiu és reduir les víctimes mortals i els ferits greus

Accident de trànsit // Imatge del web de la UPF

Accident de trànsit // Imatge del web de la UPF

El Govern de Catalunya ha iniciat els tràmits per crear una càtedra de Seguretat Viària de Motocicletes adherida al Servei Català de Trànsit (SCT), amb un pressupost biennal (2015 i 2016) de 200.000 euros. Es tracta d’una càtedra universitària que se centrarà en la investigació, la recerca i la innovació en la sinistralitat dels vehicles de dues rodes amb l’objectiu de reduir el risc d’accident. Una mesura adoptada pel Govern, entre altres motius perquè a Catalunya l’accidentalitat no ha experimentat el descens que els darrers anys han registrat la resta de vehicles.

Aquesta iniciativa pionera s’emmarca en el compliment del Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, que té per objectiu, reduir el 20% de víctimes mortals i ferits greus en motoristes. La prioritat que estableix el document és protegir els col·lectius vulnerables i incorporar i promocionar el coneixement extern en R+D+I en el camp de la seguretat viària.

Amb la constitució d’aquesta càtedra de seguretat viària, l’Administració impulsa per primera vegada la investigació i la recerca a les universitats sobre les causes dels accidents. El Govern, a través del Servei Català del Trànsit, promou la iniciativa davant del nombre elevat de vehicles de dues rodes que hi ha al parc mòbil de Catalunya i l’impacta que suposen en la sinistralitat greu.

Switch to mobile version