Autor Sanitat
22 Abril 2015 a 16:00

El Govern aprova el Pla contra el càncer a Catalunya 2015-2020

Aquest Pla té com objectiu millorar la capacitat i coordinació assistencial del sistema sanitari català

cancerpla

Imatge del web de Pixabay

El Govern ha aprovat el Pla contra el càncer a Catalunya 2015-2020 per a la prevenció, control, tractament i recerca de la malaltia amb l’objectiu de millorar la capacitat i coordinació assistencial del sistema sanitari català i evitar la duplicitat de recursos. El Pla vol enfortir els serveis d’atenció oncològica, a més, de situar Catalunya com a referent en l’atenció i la recerca en la lluita contra el càncer.

El Pla de salut de Catalunya amb l’objectiu de reduir la mortalitat a associada a les malalties i millorar la qualitat de vida dels afectats han implantat diversos plans d’oncologia amb actuacions en l’àmbit de la prevenció, el tractament i la rehabilitació. Per avaluar aquest Pla han utilitzat els indicadors centrats en la incidència, la mortalitat i la supervivència a llarg termini.

Entre les prioritats que fixa el Pla per als propers anys destaquen les següents: implantar abans del 2017 el cribratge del càncer colorectal a tots els catalans d’entre 50 i 69 anys amb la prova de sang oculta en femta, millorar la qualitat del cribratge de càncer de mama i instaurar un nou protocol de cribratge de càncer de coll uterí, consolidar el model de centres de referència terciaris per a patologies oncològiques de baixa freqüència i millorar el procés de diagnòstic.

També, garantir l’accés als pacients a una atenció oncològica de qualitat i avaluar-ne periòdicament els resultats clínics, establir una xarxa catalana d’atenció oncològica amb una millor coordinació en el recorregut assistencial dels pacients, potenciar la recerca oncològica, crear el Registre de càncer poblacional de Catalunya de l’edat infantil, adolescència i l’adult jove i continuar la lluita contra el tabaquisme, obesitat i sobrepès.

 Segons les previsions, el casos de càncer a Catalunya augmentaran un 20% entre el 2010 i el 2020 en bona part per l’envelliment de la població catalana.

Switch to mobile version