Autor Economia
4 Abril 2015 a 18:00

El Club Cecot Internacionalització recomana a les empreses exportadores treballar en equip

El Club es mostra escèptic davant l’eufòria del Govern en afirmar que la crisi ha quedat enrere

Cecot Internacionalització

Cecot Internacionalització

El Cecot Internacionalització va realitzar el passat dimarts 31 de març unes recomanacions a les empreses exportadores davant l’informe de balanç del 2014 i perspectives pel 2015 en referència al comerç exterior.

El Club va destacar que al llarg de 2014 hi van haver abundants notícies positives: el creixement de les exportacions a l’Estat espanyol s’ha mantingut i que la demanda interior ha començat a funcionar. En l’àmbit internacional també es van destacar notícies positives: l’economia dels EUA segueix sent positiva i la decisió del BCE d’expandir el seu balanç és un fet que incidirà positivament en els costos d’energia i transport.

Tot i així es va destacar que no hi ha motius suficients per llançar celebrar res degut a l’actitut del Govern, segons ha destacat el Club Cecot Internacionalització.

Des del Club es va criticar que a Espanya encara queden moltes zones fosques i desequilibris que són necessaris solucionar. Això es degut a que el creixement de les exportacions espanyoles va lligat al creixement dels socis europeus.

També es va criticar l’imparable creixement del deute públic que segons les últimes dades ha crescut en 54.000M.

El Club Cecot Internacionalització va recordar també que “malgrat les ostentacions oficials, el nostre mercal laboral no arrenca”. Actualment a Espanya, hi ha tres milions menys de persones treballant i cotitzant a la Seguretat Social que al 2007.

La situació de la UE pel que es va comentar ha canviat lleument però que els canvis han anat a pitjor. A més, es dubte de si el QE europeu servirà per rellançar l’economia tal i com ha succeït als EUA “No està gens clar que el QE (quantitative easing)del BCE serveixi per impulsar el creixement, baixi encara més la rendibilitat del deute sobirà (ja en mínims) o elimini una deflació provocada per causes externes”.

En el balanç s’analitzen diverses situacions d’altre països motor de l’economia internacional.

Brasil en quatre anys s’ha convertit en el paradigma del refredament dels mercats emergents. Segons va dir el Club “Brasil no tan sols ha frenat en sec el seu creixement, sinó que s’ha donat la volta”.

Rússia està cada vegada més a prop del col·lapse degut a la baixada del petroli.

Índia és, segons va dir Club Cecot Internacionalització “una de les poques esperances que ens queden entre els països emergents” i que és un “mercat immens i val la pena tenir-ho molt en compte”.

Xina segons el Club el 2015 l’ha començat amb mal peu però s’espera que el creixement del PIB s’acosti al 7%, a l’igual que Japó.

EUA s’espera un creixement del 3,4% en el 2015 i un augment de les exportacions a la UE.

Recomanacions

El Club Cecot Internacionalització va recomanar a les empreses mantenir-se en alerta pels canvis possibles, potenciar l’R+D+I, guanyar competitivitat, treballar en equip i conjuntament amb altres empreses.

Switch to mobile version