Autor Societat
11 Abril 2015 a 16:00

El 25% de l’oferta de places per l’Administració anirà a Catalunya

Es vol reduïr el nombre d’interins

Germà Gordó, conseller de Justícia // Imatge del web Wikimedia Commons

Germà Gordó, conseller de Justícia // Imatge del web Wikimedia Commons

Germà Gordó, conseller de Justícia, va anunciar el passat dimecres durant la Conferència Sectorial celebrada a Madrid que el 25% de l’oferta pública de personal de l’Administració de justícia anirà destinada a Catalunya. A més, Gordó va mostrar la seva oposició a la privatització dels registres civils.

Gordó va declarar que en la propera convocatòria de places de l’Administració de justícia 458 seran noves places per a Catalunya. Això és més del 25 % de les places que es convocaran a tot l’Estat, tal com nosaltres havíem demanat”, i va afegir que “amb aquesta convocatòria espero que reduïm el nombre d’interins que tenim”.

El conseller també va avançar que l’Estat invertirà sis milions d’euros en la modernització de l’Administració de justícia i va puntualitzar que “el Govern català s’emportarà al voltant d’un 20 % de la inversió”. A més, es crearan equips perquè l’Estat i la Generalitat de Catalunya col·laborin i puguin aprofitar les tecnologies de cada un sense cost.

D’altra banda, Gordó va mostrar la seva oposició a la privatització dels registres civils: “hem demanat al Govern de l’Estat que aturi aquest procés de privatització. I no som l’única comunitat autònoma que ho ha fet”. També va aprofitar per reclamar, referint-se a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, que “sigui retirada de les Corts per poder incloure-hi esmenes com la creació del Consell de Justícia de Catalunya, l’increment de les competències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el traspàs del personal de  l’Administració de justícia al Govern Català, i un tema que és vital: la incorporació, com a requisit, del català perquè els jutges puguin desplegar les seves funcions a Catalunya”.

Switch to mobile version