Autor Cultura
19 Març 2015 a 16:00

Xíndria Cat és el projecte guanyador del premi CATEMPRÈN

CATEMPRÈN dóna suport a la emprenedoria en català

Elisabet Sureda guanya el premi CATEMPRÈN

Elisabet Sureda guanya el premi CATEMPRÈN // Imatge cedida per PIMEC

La patronal PIMEC ha organitzat un concurs, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), per valorar i donar a conèixer iniciatives empresarials que tenen el doble vessant: l’emprenedoria i la llengua catalana. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins el projecte CATEMPRÈN, que dóna suport a la comunicació empresarial en català.

L’entrega del guardó CATEMPRÈN, es va dur a terme dimarts passat, amb la presència del president de PIMEC, Josep González, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. El jurat del concurs, format per membres de la patronal i de la DGPL, va decidir que el projecte Xíndria.cat és el que més s’ajusta als criteris d’originalitat, creativitat i viabilitat.

Xíndria Cat és un projecte emprenedor creat per Elisabet Sureda de Cassà de la Selva. Es tracta d’un treball creatiu, amb frases enginyoses, originals, col·locades en objectes quotidians que tenen una bona acceptació en el mercat del marxandatge. En aquest sentit, l’empresa ofereix un servei que permet fomentar l’ús de la llengua i pot incidir favorablement en diverses franges d’edat, inclosa la juvenil.

Elisabet Sureda va ser recompensada amb una tauleta digital i amb mig any d’assessorament empresarial per enfocar millor el seu negoci. A més, podrà difondre el seu producte a través dels mitjans propis de la patronal, en una trobada PIMEC.

Josep González va felicitar a tots els participants durant l’acte, i va deixar palès que en aquests moments “el suport a l’emprenedoria és més necessari que mai; per això treballem i donem eines perquè les empreses millorin la seva comunicació i imatge i, per tant, la seva competitivitat”.

El concurs CATEMPRÈN s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat i PIMEC per tal d’establir un marc de comunicació i de col·laboració entre ambdues institucions per al foment de la llengua catalana en el sector empresarial, així com en les activitats i serveis de la patronal a Catalunya. En aquest sentit, PIMEC també desenvolupa tasques d’acompanyament i assessorament a les pimes i els autònoms en l’àmbit de la comunicació en llengua catalana; facilita tots els recursos de la comunicació en català, i dóna suport a totes aquelles empreses que emprin el català com a llengua vehicular de les seves activitats quotidianes.

Switch to mobile version