Autor Entitats
29 Març 2015 a 16:00

S’obre la convocatòria de subvencions a entitats per al 2015

El Departament disposa de gairebé 170 milions d’euros

El Departament de Benestar Social i Família subvencionarà a diverses entitats / Imatges cedides per Creu Roja Terrassa

El Departament de Benestar Social i Família subvencionarà a diverses entitats / Imatges cedides per Creu Roja Terrassa

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució, per la qual s’obra la convocatòria ordinària, per a la concessió de subvencions del Departament de Benestar Social i Família a les entitats durant aquest 2015. El formulari de sol·licitud estarà disponible a partir de l’1 fins al dia 20 d’abril, mitjançant l’Oficina Virtual de Tràmits o el web del Departament. El Departament destinarà prop de 170 milions d’euros, dels quals 143 es destinaran a programes de manteniment dels serveis socials.

La convocatòria incorpora alguns canvis respecte als exercicis anteriors, amb la finalitat de facilitar i agilitzar el tràmit, la concessió i la justificació de les subvencions. Algunes de les novetats són la tramitació electrònica, la sol·licitud única depenen les línies de subvenció, s’ha simplificat la documentació necessària o que el seguiment de l’expedient es realitzarà des de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat, entre d’altres.

A més, la convocatòria garantirà més transparència i seguretat jurídica, elaborant un catàleg de línies de subvenció més simplificat, i racionalitzant les línies d’ajuda per una millor comprensió per part de les entitats i evitar duplicitats. Amb la simplificació dels procediments de sol·licitud, tramitació i justificació de les subvencions, el Departament de Benestar Social i Família atén un dels compromisos amb el Tercer Sector Social i reforça la feina conjunta entre el Govern i aquest. Sens dubte, aquesta suma d’esforços reverteix en el benefici del conjunt de la societat.

A continuació el catàleg de programes i línies d’ajuda subvencionables, que inclou:

-Programes d’atenció social i educativa a infants i adolescents en situació de risc social (121.763 euros)

-Programes i actuacions de suport a joves tutelats i extutelats (700. 000 euros)

-Programes d’intervenció socioeducativa adreçats a infants i adolescents (2.678.236 euros)

-Programes i activitats d’integració social de persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil i refugiades, i catalanes retornades (1.136.270 euros)

-Programes de prevenció i no discriminació (754.051 euros)

-Programes de suport a les famílies (536.084 euros)

-Programes per a dur a terme projectes i activitats en l’àmbit de la joventut (2.491.490 euros)

-Programes d’activitats i per a projectes de caràcter cívic, participació ciutadana i de promoció del voluntariat (6.828.400 euros)

-Programes de suport de serveis socials (10.827.626 euros)

-Programes de manteniment de serveis socials (142.996.653 euros)

Switch to mobile version