Autor Societat
9 Març 2015 a 17:30

Santi Vila bateja una nova unitat de tren amb el nom de Sant Quirze del Vallès

La prolongació del Metro del Vallès a Sabadell funcionarà el 2016

Santi Vila i l'alcaldessa de Sant Quirze // Foto: Joan Murcia

Santi Vila i l’alcaldessa de Sant Quirze // Foto: Joan Murcia

Aquest matí, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assistit al bateig de dues de les noves 19 unitats de tren de la sèrie 113 que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està incorporant a les línies de Sabadell i Terrassa per substituir les antigues 111.

Una de les unitats ha estat batejada amb el nom de Sant Quirze del Vallès i l’altra amb el de Sant Cugat del Vallès. El conseller també ha visitat les obres del pas inferior que el Departament està fent al sud de l’estació de Volpelleres, i ha assistit a la presentació d’una prova pilot d’aparcament de bicis elèctriques a l’estació de Sant Quirze del Vallès.

FGC va adquirir 19 unitats de tren de la sèrie 113 que durant aquest any passat han anat substituint les antigues 111 a les línies S1 de Terrassa, S2 de Sabadell i L6 (Reina Elisenda), amb l’objectiu de modernitzar la flota, tal com ha explicat el Conseller, ja que incorporen els darrers avenços tecnològics i permeten la millora del conforta dels usuaris, així com del conductor, i també són unitats més fiables i segures. FGC també ha adquirit 5 unitats de tren de la sèrie 114, formades per 3 cotxes per poder donar servei a les estacions de la línia L7 (Av. Tibidabo), on les andanes són més curtes.

Amb les de Sant Quirze i de Sant Cugat ja són quatre les unitats 113 batejades – l’any passat es van posar els noms a les de Barcelona i Terrassa –, i totes duen un adhesiu representatiu de la silueta urbana de les poblacions que se’ls assigna. Tal com ha explicat el Conseller, els noms escollits per a les unitats són a causa de la bona valoració que fan del servei els usuaris, i creu que també és bona una certa personalització.

L’adquisició d’aquest nou parc mòbil “és una aposta molt forta per la modernització de tota l’operació ferroviària”, ha declarat Santi Vila, i permet a FGC ampliar la capacitat de transport, així com reduir les despeses de manteniment i absorbir la demanda que suposaran els perllongaments de Sabadell i Terrassa. Ara, la flota d’aquesta línia està formada per 46 trens: 19 trens de 4 cotxes de la sèrie 113, 5 trens de 3 cotxes de la sèrie 114 i els actuals 22 trens de 4 cotxes de la sèrie 112. Vila ha remarcat que “s’han invertit més de 150 milions d’euros que fan possible la renovació de tot el parc de trens“.

A Sant Quirze, el conseller Vila ha assistit, acompanyat de l’alcaldessa, Montserrat Mundi, a la presentació d’una prova pilot que es realitzarà a l’estació d’FGC de Sant Quirze, on al llarg de l’any s’instal·laran 5 bicicletes elèctriques destinades als treballadors dels polígons d’aquestes estacions del Vallès Occidental. Aquest projecte està impulsat per l’Ajuntament de Sant Quirze, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, els FGC i la Fundació ASCAMM, i té l’objectiu de descongestionar el trànsit, facilitar la mobilitat dels treballadors i buscar modes de transport alternatius, que siguin enèrgeticament eficients per les distàncies curtes.

El 2016 funcionarà la prolongació del Metro del Vallès a Sabadell

El conseller Santi Vila ha confirmat, en el marc del bateig de les noves unitats de tren, que la prolongació del Metro del Vallès funcionarà, tal com estava previst, el 2016; però sense especificar la data concreta. Actualment, els treballs que s’hi estan realitzant són referents als elements arquitectònics, “alguns ja adjudicats i alguns altres, pendents de licitació“, però els elements d’infraestructura ja estan tots enllestits.

Switch to mobile version