Autor Societat
21 Març 2015 a 16:30

L’OMH manté obert el termini d’ajuts per la rehabilitació d’edificis i habitatges

El termini obert fins al 31 de desembre de 2015

Oficina Municipal d’Habitatge de Barberà del Vallès

Oficina Municipal d’Habitatge de Barberà del Vallès // Imatge cedida per l’Ajuntament de Barberà

L’Oficina Municipal d’Habitatge (OMH) de Barberà del Vallès mantindrà oberta la convocatòria per sol·licitar ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial i habitatges que atorga l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fins al 31 de desembre de 2015, o fins a exhaurir la partida pressupostaria.

Les persones, propietaris i llogaters, i comunitats de propietaris que vulguin beneficiar-se dels ajuts, poden sol·licitar per a actuacions d’habitabilitat a l’interior de l’habitatge. Algunes de les actuacions que es poden acollir a aquests ajuts serien: la reparació d’humitats, les actuacions de millora de l’eficiència energètica, com són canviar finestres o la instal·lació d’aïllaments, les actuacions per a la millora de l’accessibilitat, com són la substitució de la banyera per un plat de dutxa, l’eixamplament o adequació de portes, passadissos, habitacions, bcambra higiènica, cuina o altres per a persones amb problemes de mobilitat, entre altres.

Per poder obtenir aquest ajut, l’habitatge ha de ser residència habitual i permanent i que s’hagi finalitzat abans de 1981, excepte per actuacions de millora de l’eficiència energètica i d’accessibilitat. També poden acollir-se a aquests ajuts les comunitats de propietaris que disposin d’una ordre d’execució municipal.

L’objectiu de la convocatòria és fomentar les actuacions adreçades a la rehabilitació del parc privat existent d’edificis residencials i d’habitatges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquests habitatges estan destinats a la residència habitual i permanent, per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, les condicions d’habitabilitat i el paisatge urbà.

Switch to mobile version