Autor Hockey patins
7 Març 2015 a 12:30

L’HC Palau s’estavella contra un afortunat Mataró

Afrontaven la Copa com l’alternativa als equips osonencs i queden eliminades per les del Maresme

HC Palau-CH Mataro

El Palau-Mataró va ser l’encontre més emocionant i igualat de la tarda // Foto: Arnau Jaumira

                   

HC PALAU 0-1 CH MATARÓ

Palau: Vicente; Busquets, Puigdueta, Masclans, Gurri –cinc inicial- Caparrós (ps), Herrera, Membreño i Ferrón

Mataró: Arellano; Soler, Fontdeglòria, Castellví, Piqué –cinc inicial- Escalas (ps), Manzanares i Canal

Gols: 0-1: Piqué (21’)

Àrbitres: Gorina i Martínez. Targeta blava per Herrera (Palau)

 

Va ser un constant voler i no poder. Si no era la portera era una altra cosa, però el cas es que l’HC Palau va caure contra el Mataró als quarts de la Copa de la Reina per 0-1. Ni la victòria prèvia a la graderia, on la seva afició era majoria numèrica i sorollosa, ni la condició d’alternativa al títol van servir per evitar la primera sorpresa de la tarda d’ahir. Trist dia per un equip que s’havia il·lusionat amb la competició i que va caure per un desafortunat gol tot just començar el segon temps.

L’inici de matx va respondre al guió esperat: un Palau que duia la iniciativa i un Mataró que es veia obligat a esperar i sortir al contracop. La possessió era clarament vallesana i els acostaments també. De fet, Erika Arellano va ser la millor en aquests primers 20 minuts. Va salvar diverses ocasions força clares de gol i gràcies a això el seu equip es va mantenir en la batalla. No va ser un inici especialment intens ni marcat per una lluita aferrissada (els àrbitres només van assenyalar cinc faltes) i per això es va arribar amb l’empat a zero a la mitja part. Un resultat que pel Mataró era glòria, doncs afrontaven amb opcions de guanyar el segon temps.

La sort va anar per barris

A la represa, cop d’efecte del Mataró. Quan tothom es reincorporava al seu lloc Xantal Piqué es va espolsar un xut llunyà i, després de ser desviat per una jugadora palauenca, va entrar dins de la porteria de Laura Vicente. Només havien transcorregut 30 segons del segon temps i el partit va guanyar en ritme i intensitat. Això sí, el plantejament de les maresmenques no va variar. Van seguir esperant ben ordenades al rival i van mirar de sorprendre al contracop. El Palau va continuar atacant, però ho feia pres de l’ansietat i més amb el cor que amb el cap. A més, s’estavellaven una vegada i una altra contra una imperial Arellano a la porteria contraria.

I aquest va ser l’escenari dels darrers cinc minuts. Per més que arribava el Palau no aconseguia marcar. La bola es negava a entrar, unes vegades per les intervencions d’Arellano i unes altres perquè faltava la rematada final. Amb nou faltes cada equip el Mataró va poder sentenciar a la desena palauenca, però l’execució de Fontdeglòria i el posterior rebot van picar al pal. Ja només quedava aguantar i així va ser. Al final, les d’Adam Puig van aconseguir una classificació històrica per semifinals i es veuran les cares avui, a les 17 h, contra el Manlleu.

Switch to mobile version