Autor Sanitat
1 Març 2015 a 15:00

L’epidèmia de la grip entra en la fase de descens

Malgrat que es manté elevada amb 396 casos per 100.000 habitants

Una dona amb grip / Imatge del web Pixabay

Una dona amb grip / Imatge del web Pixabay

L’epidèmia de la grip ha entrat en la fase de descens. Després que la setmana passada es registressin 429 casos per cada 100.000 habitants, actualment hi ha 396, el que suposa un descens del 14%. Les taxes d’incidència mostren un descens en els grups d’edat de 0-4 i de 5-14 anys, mentre que en adults les taxes incrementen o es mantenen elevades i estables entre els majors de 64 anys.

Durant la darrera setmana, els professionals de la xarxa pública han atès un total de 66.176 urgències hospitalàries, un 2,9% menys que la setmana passada. El nombre d’urgències ingressades ha estat de 6.828, que també suposa un descens de l’1,4%. En els hospitals infantils s’ha produït un descens moderat. Aquesta darrera setmana han atès 3.812 urgències (2,4% menys) de les quals 342 han ingressat (2,29% menys).

D’altra banda, l’activitat als CAP i als domicilis ha augmentat amb un total de 770.399 (2,2% menys) i 27.212 (2,05% menys) visites respectivament. Als centres d’atenció continuada s’hi ha produït una disminució significativa de les visites amb 44.932 (descens del 7,1%) i les visites domiciliàries d’aquests centres fins a 2.834 (descens de l’11%).

Per la seva banda, aquesta setmana el 061 CatSalut Respon ha atès 30.378 casos, dels quals 2.337 han requerit enviar un metge a domicili. I és que durant la darrera setmana s’han produït 78 casos greus d’ingressats als hospitals sentinella. Des de l’inici de la temporada s’han registrat 263 casos greus confirmats de grip. El 97,5% d’aquests pacients presentava algun factor de risc i el 70% no estava vacunat.

Les autoritats sanitàries recomanen als usuaris que utilitzin el dispositiu assistencial més adequat pel seu problema de salut. En cas de dubte, cal que els ciutadans truquin al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics dóna resposta als dubtes de salut i ofereix consells sanitaris.

El Pla integral d’urgències de Catalunya (PIUC) és el conjunt d’actuacions que, al llarg de l’any, implica tots els nivells assistencials del sistema sanitari. L’objectiu d’aquest Pla és adequar la resposta a les necessitats generades, a través d’accions per millorar el sistema d’informació, per informar a la població i als professionals i per activar recursos addicionals.

Switch to mobile version