Autor Societat
8 Març 2015 a 15:30

L’epidèmia de grip va a la baixa

Ha disminuït un 20% el nombre de casos

Una dona amb grip / Imatge del web Pixabay

Una dona amb grip / Imatge del web Pixabay

L’epidèmia de grip comença a remetre. La malaltia va arribar al seu pic més alt un parell de setmanes enrere, però durant aquest mes de març el nombre de casos registrats no ha parat de baixar. En concret, ara mateix hi ha comptabilitzats 329 afectats per cada 100.000 habitants, una xifra un 20% inferior a la de la setmana passada. Només entre els majors de 64 anys i els menors de 4 la incidència de la malaltia es manté alt. El Departament de Salut demana fer un ús racional dels serveis d’urgència i recórrer, abans d’anar-hi, al servei de telèfon 061, el CatSalut Respon.

Al llarg de l’última setmana la xarxa de salut pública de Catalunya ha atès poc més de 65.000 urgències hospitalàries, un 1’7% menys que els últims set dies del mes de febrer. De totes aquestes persones ateses d’urgència, se n’han acabat ingressant un 2% menys que la setmana anterior, una dada que indica que la gravetat dels casos també està disminuint. En el cas dels hospitals infantils, la davallada encara és més important: aquesta darrera setmana s’han atès un 2’2% menys d’urgències i s’han hagut d’ingressar un 28% menys de nens i nenes.

L’activitat als CAP segueix la mateixa tendència que l’hospitalària. Al llarg dels darrers dies, els centres d’atenció primària han hagut d’atendre poc més de 750.000 visites, un 2% menys que la setmana anterior. L’atenció domiciliària encara ha baixat més: s’han efectuat gairebé 26.000 visites als domicilis dels afectats, un 5’2% menys. Pel que fa als casos greus, en aquests últims dies se n’han detectat 78. En total, al llarg de tota l’epidèmia se n’han registrat 341.

El Departament de Salut demana, però, que la visita a l’hospital o el CAP es faci en última instància i remet els usuaris al telèfon CatSalut Respon, el 061, per evitar col·lapsar la xarxa d’atenció mèdica. Aquest servei telefònic ha atès 29.338 casos, dels quals 2.404 han requerit atenció domiciliària. Per últim, els centres d’atenció continuada han seguit la tendència de la resta d’espais. Aquesta última setmana han hagut d’atendre més de 43.000 persones, un 2’2% menys que en dies anteriors.

Switch to mobile version