Autor Política
14 Març 2015 a 13:30

Guanyem presenta oficialment la seva candidatura a Sabadell

Demanen pas per convertir “el poble en autoritat”

Els impulsors de la candidatura Guanyem Sabadell-Sí se puede ahir, durant la seva compareixença davant dels mitjans // Imatge cedida per Guanyem Sabadell

Els impulsors de la candidatura Guanyem Sabadell-Sí se puede ahir, durant la seva compareixença davant dels mitjans // Imatge cedida per Guanyem Sabadell

Guanyem Sabadell-Sí se puede va formalitzar ahir la seva candidatura a l’Ajuntament de la ciutat vallesana. Els representants de la formació van presentar el projecte en un acte davant dels mitjans en què van reivindicar la necessitat d’apostar per una iniciativa política rupturista que faci foc nou en un consistori on l’ombra de la corrupció s’ha anat allargant com a conseqüència del cas Mercuri. Els impulsors del projecte van explicar que és la primera candidatura que concorre oficialment al Vallès sota les sigles de Guanyem, però van avançar que en les properes setmanes se’n presentaran d’altres.

Els portaveus de Guanyem Sabadell van explicar als periodistes que la iniciativa continua creixent gràcies a l’adhesió de diverses persones a títol individual. Al marge de qualsevol sigla, els representants de la formació asseguren que la candidatura està avalada per persones que “treballen a i per la ciutat” en diversos àmbits del teixit associatiu, cultural, sindical i polític. Fonts del partit expliquen que s’han constituït com a tal a partir de la suma de persones que procedeixen de sectors diferents, però que “estem units en un projecte comú innovador i rupturista que defensa la construcció des de la base”.

Segons Guanyem, Sabadell ha travessat un “llarg període marcat per la gestió personalista i despòtica” i posen el cas Mercuri com a exemple fefaent d’aquesta realitat. Qualifiquen els últims governs del PSC de “temps caracteritzat per la manca de projecte de ciutat i la falta de planificació de futur” i creuen que, per superar aquesta etapa, cal que “la ciutadania agafi les regnes de la gestió municipal”. Avisen, a més, que “no demanarem ni perdó ni permís, només demanarem pas”.

La candidatura de Guanyem a Sabadell és la primera que es presenta al Vallès sota aquestes sigles, que ja han vertebrar altres projectes polítics a ciutats com Barcelona o Madrid. Ahir els portaveus de la formació sabadellenca van avançar que aviat se’n presentaran de noves a diversos municipis de la comarca, com ara Terrassa, Cerdanyola, Palau Solità i Plegamans o Badia del Vallès.

Switch to mobile version