Autor Política
21 Març 2015 a 16:00

Gordó presenta al Parlament el llibre que completa el Codi Civil català

El conseller el qualifica de “modern, obert i dotat”

Germà Gordó

El conseller de Justícia, Germà Gordó

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va aprofitar la sessió de control al govern que es va celebrar dimecres al Parlament per presentar a la cambra el sisè i últim llibre del Codi Civil de Catalunya. Aquest volum defineix els drets i obligacions dels ciutadans pel que fa a les relacions contractuals. Amb aquest, queda completada la col·lecció de llibres que composen la base del Codi Civil català, l’eina bàsica perquè Catalunya es doti d’una regulació completa del dret privat. Gordó es va felicitar per haver culminat aquest procés i va assegurar que, una vegada aprovat el sisè llibre, “el país disposarà d’un Codi Civil modern, del segle XXI, a l’alçada dels millors i més innovadors d’Europa”.

El darrer dels volums que formen els pilars legislatius del dret privat a Catalunya introdueix algunes novetats i entra a regular aspectes que fins ara no estaven ben definits. “Per primer cop, es fa una regulació completa del contracte de compravenda, que es considera el més utilitzat en els contractes d’intercanvi de béns”, va explicar el conseller Gordó. El titular de Justícia va enumerar altres novetats que incorpora el llibre, com ara la modernització d’alguns conceptes tradicionals “per adaptar-los al context del segle XXI”, en paraules de Gordó, o la creació d’una permuta de béns immobles.

El camí per confeccionar un Codi Civil propi per a Catalunya va començar fa més de 13 anys, a finals del 2001. Llavors es va encarregar l’elaboració d’una sèrie de llibres que continguessin les bases del dret privat català. El projecte ha passat per la taula de diversos governs que hi han anat treballant i, finalment, ara s’ha encarrilat el procés per culminar-lo amb l’aprovació del darrer volum. “Per fi arribem a completar el nostre ordenament jurídic civil”, va exclamar Gordó al Parlament. Ara el projecte de llei del sisè llibre haurà de seguir els tràmits de la cambra catalana. Dimecres ja va passar el primer escull, la presentació d’esmenes, i es preveu que en el termini d’un mes quedi definitivament aprovat.

Switch to mobile version