Autor Política
19 Març 2015 a 17:30

Garcia Albiol: “Gesa sap quines són les prioritats que demanda la ciutat”

L’alcalde de Badalona ha donat suport al candidat del PP a Sabadell

[wzslider info=”true”]

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha estat aquest matí a Sabadell per acompanyar el candidat del PP a l’alcaldia de Sabadell, Esteban Gesa, en un acte preelectoral al mercat de Campoamor. Gesa ha mostrat la seva satisfacció pel suport de Garcia Albiol, de qui ha assegurat ser “no només companys, sinó amics”, i “un referent important per a mi de la política municipal”.

Gesa ha recordat que Garcia Albiolva començar sol com a regidor a l’Ajuntament de Badalona i, a poc a poc, amb molt d’esforç i sent políticament incorrecte, ha arribat a ser alcalde de la seva ciutat”. El candidat sabadellenc del PP ha apuntat també que el seu homòleg badaloní “està fent una feina impressionant, és una persona que tots els dies està al carrer escoltant els seus veïns”.

En aquest sentit, Gesa ha subratllat que “la recepta que ha aplicat a Badalona, funciona”, per la qual cosa “estic convençut que a les properes eleccions municipals tornarà a ser alcalde amb un resultat fins i tot millor que en els anteriors comicis, quan ningú no esperava que obtindria els magnífics resultats que va tenir”.

Al seu torn, Garcia Albiol ha recordat que Sabadell és un dels municipis que més ha visitat sent alcalde perquè “és un municipi similar a Badalona, no només en nombre de població sinó també en el perfil social”, però també perquè “l’Esteban i el seu equip estan fent una bona feina”. “Tenen les idees clares”, ha continuat, “saben quines són les prioritats que demanda la ciutat i els veïns”.

L’alcalde de Badalona ha recordat el procés judicial que va portar a la dimissió de l’anterior alcalde, Manel Bustos, una situació que “m’apena”, perquè “una ciutat que ha estat puntera durant molts anys, que ha estat al capdavant de la indústria durant molt de temps, avui estigui immersa en un conflicte polític que ha portat a un nivell de descrèdit important a la classe política que avui està governant Sabadell”.

Per aquest motiu, Garcia Albiol considera que “crec que és el moment per apostar per una nova opció, per gent fresca i jove, per persones que tenen ganes de treballar i fer coses diferents. Qui millor pot representar aquest perfil és l’Esteban Gesa i el seu equip, persones joves, preparades i amb il·lusió”. “Crec que Gesa està totalment capacitat per afrontar els reptes de Sabadell en els propers anys”, ha afegit.

A més, l’alcalde de Badalona ha remarcat que “sóc dels que defenso, i m’ho aplicaré a mi mateix, que estar governant durant molt de temps un mateix partit o una mateixa persona, no és bo. I, en el cas de Sabadell, crec que el que avui s’està vivint per part de la seva classe política de govern és fruit de la perversió d’haver estat molts anys governant. I ho diu algú que és alcalde, algú que considera que és contraproduent estar eternitzat en els càrrecs”.

Sobre l’arxivament del cas de les dietes de la Federació de Muncipis de Catalunya (FMC), derivat del cas que va provocar la dimissió de Bustos, Garcia Albiol s’ha limitat ha apuntar que “en els darrers anys s’han produït excessos per part de tothom”, però “m’alegro per les persones que han desimputat”, entre elles l’anterior alcaldessa de Badalona.

Respecte les seves polèmiques paraules sobre “poder seguir netejant Badalona de tot allò que no ens agrada”, realitzades en un la presentació de la seva candidatura a l’alcaldia, Garcia Albiol ha puntualitzat que “la majoria d’immigrants han vingut a treballar, però també n’hi ha que ha vingut a robar, a delinquir i a fer la vida impossible a la resta de veïns. Com també n’hi ha d’autòctons que roben i delinqueixen”.

El que jo he dit”, ha afegit, “és que a Badalona, en els tres darrers anys, la delinqüència ha baixat any rere any des del 2012, segons dades oficials de la Generalitat. Però encara hi ha problemes d’inseguretat, de desestructuració social… El que jo vaig demanar és una majoria suficient per seguir netejant els carrers de Badalona de tot allò que no ens agrada, la delinqüència, tant la dels immigrants com la dels nacionals. Estic parlant de la delinqüència, no de nacionalitats. Els delinqüents se’ls ha de netejar”.

Ernest Prunera

Switch to mobile version