Autor Entitats
14 Març 2015 a 13:00

FGC assoleix el millor índex de cobertura de la seva historia

El nombre de viatgers ha augmentat un 2,28% respecte del 2013

FGC

El FGC assoleix el millor índex de cobertura de las eva història // Imatge cedida per FGC

Aquest passat 2014, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha assolit el millor índex de cobertura de les Línies Metropolitanes, amb un 93,18%. En cinc anys, FGC ha guanyat 17,11 punts. Així mateix, el nombre de viatges ha augmentat un 2,28% respecte al 2013. Aquest índex, descriu quina part dels ingressos (tarifes regulades) cobreix les despeses d’explotació. En aquest sentit, les dades mostren que FGC ha optimitzat les necessitats el 2014, per un import de 6,5 milions d’euros.

Aquest bon resultat, ha estat possible gràcies a l’increment dels viatgers, al transport de mercaderies i als ingressos de lloguers, comercials i financers. I és que el 2014, es van superar els 77 milions de viatgers, sent aquest any el millor de la historia en nombre de viatgers al Metro del Vallès, arribant als 31,20 milions.

Durant el 2014, FGC va dur a terme tot un seguit d’iniciatives per millorar la gestió i adaptar la oferta i la demanda. Algunes d’aquestes iniciatives són: l’entrada en servei de les noves unitats de tren de les sèries 113 i 114; les obres de renovació a l’estació de Pl. Catalunya; les obres de perllongament de la línia Barcelona-Vallès a Terrassa i Sabadell o els treballs d’adequació de la carretera d’accés a l’estació de Port Ainé.

En el negoci d’FGC Turisme i Muntanya, l’índex de cobertura ha assolit els 102,48 punts, tot i que els ingressos han disminuït a causa de la manca de neu al mes de desembre i el lucre cessant pel tancament durant l’estiu de l’estació Port Ainé.  Tot i així, s’han mantingut oberts alguns serveis al territori i a través de la gestió transversal i l’optimització.

En Turisme, cinc trens han assolit nou record de visitants. El cremallera i funicular de Montserrat han superat, per tercer any consecutiu, el milió de visitants (1.131.862); el Tren dels Llacs ha assolit el 99,45% d’ocupació, el millor resultat des del seu inici el 2009; el Tren del Climent ha crescut més d’un 9% en ocupació (21.725 viatgers), i el Funicular de Gèlida ha crescut un 10,8% el 2014, passant dels 3.549 viatgers als 3.931.

Però el 2014, no només ha augmentat l’índex de cobertura, també ho ha fet l’Índex de Satisfacció del Client (ISC). A Línies Metropolitanes, l’índex s’ha situat en el 72,14% (0,64% respecte del 2013). L’anàlisi d’Indicadors, realitzat per l’International Suburban Rail Benchmarking Group (ISBeRG), situa FGC com una de les tres amb millors indicadors del món. L’estudi mesura i compara les prestacions, el servei, la gestió i el rendiment de 16 operadors ferroviaris tant públics com privats del cinc continents.

FGC ocupa el primer lloc en el menor índex de frau (0,017% el 2014), el segon lloc en puntualitat i tercer lloc en índex de cobertura. També, FGC és líder en la disponibilitat de parc rodant per poder donar el servei  o el reduït nombre d’incidències. D’acord amb aquests resultats, FGC destaca com un operador eficient i amb un servei  fiable i de qualitat.

Switch to mobile version