Autor Societat
5 Març 2015 a 10:45

Es manté la Prealerta del Pla PROCICAT per la previsió de forts vents

Es demana extremar les precaucions, sobretot al Vallès

Protecció Civil

Protecció Civil manté l’alerta per les ventades // Foto: Joan Murcia

Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, atesa la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents que afectaran al terç nord de Catalunya durant el dia d’avui. Es demana extremar les precaucions, sobretot a les comarques del Bages, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

Les ratxes de vent, segons les previsions de l’SMC, podran superar els 90 km/h, sobretot a les cotes elevades del Pirineu i el Prepirineu, i aquest episodi s’allargarà fins demà.

Aquest matí l’SMC ha registrat algunes ratxes altres a Barcelona (km/h): al Raval 51,8, a l’Observatori Fabra 73, i a la Zona Universitària 51,5. També s’han registrat 67,3 km/h a Montserrat, 56,5 a Badalona i 36 km/h a Sabadell. Les ratxes màximes més destacables registrades durant la nit han estat els 120 km/h a la Tosa d’Alp (2.485 m), 118 a Salòria (2.451 m) i 108 km/h a Núria (1.971 m).

El telèfon d’emergències 112 ha rebut, des d’ahir a les 13.30h, i fins aquest matí a les 8.30h, 125 trucades relacionades amb el vent (incidències de trànsit, obstacles a la calçada, o caiguda d’arbres): 34 del Vallès Occidental, 10 des d’Osona, des de la Cerdanya i des de la Barceloneta.

Els Bombers de la Generalitat no han realitzat fins al moment cap sortida relacionada amb el vent. ElsBombers de Barcelona tampoc han hagut de fer cap sortida per incidències derivades del vent.

El Servei Català de Trànsit informa que en aquests moments només hi ha una carretera afectada pel vent: des d’ahir al migdia, resta tallada a la circulació la BV-4024 a l’accés a Coll de Pal.

Per mantenir-se informat de qualsevol incidència viària ho podeu fer a través d’aquest enllaç:  i al perfil de Twitter @transit.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones afectades pel fort vent i que es retirin els objectes no estàtics de balcons i façanes. També cal evitar situar-se a prop d’elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars) durant l’afectació pel fort vent. Trobareu tots els consells al web interior.gencat.cat/ventades.

Switch to mobile version